Calimente (PNL): Premierul Ungariei "a trecut la naţionalism" din cauza "dezastrului economic"

Deputatul PNL de Arad Mihăiţă Calimente afirmă că premierul Ungariei, Viktor Orban, "a trecut la naţionalism" din cauza "dezastrului economic" din ţara vecină, pe care a vizitat-o recent, şi spune cã a rămas surprins că "şoselele sunt la pământ, mai rele decât drumurile judeţene din România".

Urmărește
3 afișări

Referindu-se la unele declaraţii ale premierului Ungariei despre autonomia Ţinutului Secuiesc, deputatul Mihăiţă Calimente a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că "Orban a trecut la naţionalism pentru că a văzut că nu le poate da maghiarilor unt pe pâine", transmite corospondentul MEDIAFAX.

"Vizitând Ungaria de două, trei ori de la începutul anului, explicaţia mea pentru aceste declaraţii naţionaliste este dezastrul economic din ţara vecină. Am rămas surprins de starea dezastruoasă în care se află Ungaria din punct de vedere economic, şoselele sunt la pământ, mai rele decât drumurile judeţene din România. Ale noastre sunt parfum pe lângă ale lor", a declarat Calimente.

Parlamentarul de Arad a spus că a folosit doar "drumuri lăturalnice" pentru a ajunge la frontiera cu România, de fiecare dată când a vizitat ţara vecină.

Calimente a afirmat că "UDMR şi PDL achiesează la această politică a lui Orban" pentru că nu au susţinut, marţi, adoptarea în Camera Deputaţilor a declaraţiei privind mesajele unor oficiali ungari.

"Sper să fie vorba de conjunctură, să nu devină o caracteristică a PDL şi UDMR în România", a conchis Calimente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici