Călin Popescu Tăriceanu: Avem imaginea unei situaţii incredibil de grave în domeniul Justiţiei, judecători care confirmă că sunt timoraţi de procurori, că nu pot să lucreze

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că situaţia din ultimele zile din Justiţie arată starea gravă în care s-a ajuns, cu ”judecători care confirmă că sunt timoraţi de procurori”, susţinând că avem un stat în care relaţii oculte de putere au funcţionat şi au pus între paranteze puterea legitimă.

Urmărește
1532 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Avem imaginea unei situaţii incredibil de grave în domeniul Justiţiei, judecători care confirmă că sunt timoraţi de procurori, că nu pot să lucreze

Tăriceanu: Avem imaginea unei situaţii incredibil de grave în domeniul Justiţiei, judecători care confirmă că sunt timoraţi de procurori, că nu pot să lucreze

”Asist în aceste zile, cu neplăcută surprindere, la o serie de informaţii care apar în spaţiul public şi care nu fac decât să confirme ceea ce am spus de peste doi ani, anume că în România a funcţionat un sistem de putere ocultă. Între timp acest sistem de putere ocultă a fost devoalat. Am văzut care a fost sistemul de putere şi persoanele care exercitau în mod nelegitim puterea din statul român. Asistăm în aceste zile la informaţii care ne dau imaginea unei situaţii incredibil de grave în domeniul Justiţiei, anume judecători care confirmă că sunt timoraţi de procurori, că nu pot să lucreze, că nu au independenţa pe care şi-o doresc şi care e normal să existe pentru judecători”, a decarat vineri Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului susţine că modificările anunţate de Tudorel Toder vor duce la consolidarea Justiţiei

”Sunt lucruri care sunt mai grave decât ceea ce ne imaginam că există în Justiţia română. De fapt, avem un stat care nu poate fi în niciun fel definit ca fiind stat de drept, ci un stat în care relaţii oculte de putere au funcţionat şi au pus între paranteze puterea legitimă, democratică şi votul cetăţenilor. Modificările pe care le propune ministrul Justiţiei sunt menite a consolida Justiţia, a consolida statutul magistraţilor şi cred că ele trebuie discutate cu argumente juridice, nu politice şi nu de factură emoţională. Pe lângă dezbaterea democratică, văd încercări disperate a celor care au acaparat pârghii de putere în mod nelegitim de a-şi păstra poziţiile. Cu acest lucru nu vom fi de acord”, a mai spus Tăriceanu.

În aceste zile, în cadrul CSM, cel mai înalt for al Justiţiei, are loc un adevărat scandal, pornind de la încercarea de schimbare a conducerii Inspecţiei Judiciare. Unul dintre membrii CSM a declarat că motivul ar fi de fapt controlul efectuat de Inspecţie la DNA şi care a deranjat.

Întrebat dacă această măsură blochează sau nu documentul privind DNA, ministrul Justiţiei a răspuns joi seara: "Cred că da. Pentru că din moment ce îi revoci, ei nu mai vin în faţa CSM-ului cu raportul, concluziile raportului de control, pe care CSM-ul să îl aprobe. Sigur, Inspecţia ar fi avut alt şef, dar care ar fi trebuit să o ia de la început".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici