Călin Popescu Tăriceanu vrea dezbatere pe legile Justiţiei. Reprezentanţii "străzii" nu vor fi invitaţi

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi, că lansează o dezbatere a legilor Justiţiei, în cadrul iniţiativei "România dialogului", la care va invita instituţii şi organizaţii neguvernamentale, pentru a consolida "adevărata Justiţie şi adevăratul stat de drept".

Urmărește
921 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu vrea dezbatere pe legile Justiţiei. Reprezentanţii "străzii" nu vor fi invitaţi

Călin Popescu Tăriceanu vrea dezbatere pe legile Justiţiei. Reprezentanţii "străzii" nu vor fi invitaţi

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat lansarea unei iniţiative menită să dea un anumit sens şi o anumită direcţie a modului în care trebuie rezolvate problemele cu care se confruntă societatea, mai ales în acest moment în care "este mai mult decât o tensiune, e practic o criză politică pe care România o traversează".

"Voi lansa o iniţiativă care se va numi «România dialogului» şi care va trebui ca împreună cu toţi cei care sunt interesaţi, instituţii ale statului, partide politice, mediu academic, patronate, cu toţii va trebui să încercăm care sunt cu adevărat problemele cu care ne confruntăm şi ce soluţii găsim pentru rezolvarea lor. Având în vedere că în aceste zile discuţia publică a fost animată şi axată în special pe subiecte legate de domeniul Justiţiei, voi începe la acest dialog să discutăm aceste probleme", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că toate partidele vor trebui să fie reprezentate la discuţiile despre "acest subiect foarte delicat" referitor la legile Justiţiei.

"Planific să invit CSM, vreau să invităm reprezentanţii mediului academic care lucrează în domeniul dreptului, organizaţiile non-guvernamentale care au monitorizat evoluţia acestui domeniu foarte important pentru ceea ce înseamnă statul de drept, Justiţia independentă. Îmi propun ca din dezbaterile care vor avea loc propunerile care vor veni trebuie să aibă menirea să consolideze Justiţia şi statul de drept, dar adevărata Justiţie şi adevăratul stat de drept. Nu aşa cum se întâmplă astăzi", a adăugat preşedintele Senatului.

El a mai spus că la dezbateri nu poate invita şi reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Victoriei.

"O astfel de dezbatere nu se poate organiza decât instituţional. Instituţional înseamnă pe de o parte Parlament, CSM, organizaţii neguvernamentale. Este foarte greu, cu toată consideraţia pentru cei care sunt în stradă... Spuneţi-mi şi mie care, cum s-ar putea iniţia un dialog cu ei? Că nu există o formă organizată. Ce facem? Facem un sondaj să luăm din Piaţă (Victoriei - n.r.) câţiva reprezentanţi? S-ar putea ca cei care sunt acolo să aibă interes pe alte subiecte, fiecare poate are nemulţumirea lui. (...) Eu am toată disponibilitatea să discut cu oricine, dar trebuie un cadru cât de cât organizat", a apreciat Tăriceanu.

Întrebat dacă protestatarii din Piaţa Victoriei sunt sau nu organizaţi, Tăriceanu a răspuns: ”Eu i-aş invita cu mare plăcere. Totul este să se devoaleze”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici