Cameră: Comisia de muncă respinge instituirea Zilei de rugăciune ca sărbătoare legală nelucrătoare

Deputaţii din Comisia pentru muncă au respins, miercuri, o propunere legislativă care instituia Ziua Naţională de Rugăciune ca sărbătoare legală nelucrătoare, printre iniţiatori aflându-se şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, care a renunţat la a susţine reglementarea.

5 afișări

Propunerea legislativă de modificare a Codului Muncii în vederea declarării Zilei naţionale de Rugăciune ca sărbătoare legală nelucrătătoare a fost iniţiată de 63 de parlamentari, majoritatea aparţinând PDL, dar şi PNL, PSD şi UDMR.

Un grup de 23 de deputaţi ai PDL şi 20 se senatori democrat-liberali se regăseau printre iniţiatorii proiectului de lege, la fel ca şi actualul ministru al Muncii Ioan Botiş.

Botiş a declarat, pentru MEDIAFAX, după ce a fost prezent la şedinţa Comisiei, că nu mai susţine acest proiect pentru că "fiecare duminică este o zi naţională de rugăciune".

"Din punctul meu de vedere, fiecare duminică este o zi naţională de rugăciune şi, în consecinţă, cred că trebuie să sărbătorim această zi de duminică în mod corect", a explicat Botiş.

Propunerea legislativă urmează să fie analizată de plenul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii din Comisia pentru muncă au mai respins o altă iniţiativă legislativă privind declararea zilei de 24 ianuarie ca sărbătoare naţională legală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici