- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.08.2010, 13:19)
- Adelina Dragomir ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Camera Deputaţilor, convocată în sesiune extraordinară în data de 16 august
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, convocarea plenului în sesiune extraordinară în data de 16 august, pe ordinea de zi figurând legea ANI.
Urmărește
51 afișări
Camera Deputaţilor, convocată în sesiune extraordinară în data de 16 august (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
"Biroul Permanent a decis convocarea unei sesiuni extraordinare în data de 16 august, cu următorul program: la ora 12.00 va fi convocat Biroul Permanent, la ora 13.00 grupurile parlamentare se vor reuni în şedinţă, iar la ora 14.00 va fi plenul Camerei", a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, după şedinţa conducerii acestui for legislativ.
Anastase a arătat, totodată, că Biroul Permanent a stabilit să sesizeze Comisia Juridică în ceea ce priveşte decizia Curţii Constituţionale referitoare la neconstituţionalitatea Legii privind exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
"Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis sesizarea Comisiei Juridice pentru a analiza această decizie a CCR şi a veni cu un raport care să pună în acord cu decizia Curţii Constituţionale legislaţia în privinţa funcţionării ANI", a spus Roberta Anastase.
Ea a precizat că pe ordinea de zi a plenului Camerei, care se va întruni în sesiune extraordinară în 16 august, va figura Legea ANI.
Anastase a menţionat că, în cadul Biroului Permanent, grupul PNL a solicitat completarea ordinii de zi cu încă două proiecte de lege, care se află la Comisia de Buget-Finanţe, respectiv propunerea legislativă privind combaterea plăţilor întârziate şi un proiect de lege pentru aprobarea unor măsuri de reducere a taxelor şi impozitelor.
Ea a arătat că această propunere a Biroului Permanent cu privire la ordinea de zi va fi supusă plenului Camerei în data de 16 august.
Anastase a mai spus că rapoartele comisiilor de specialitate privind Legea ANI şi cele două proiecte de lege propuse de liberali vor trebui finalizate cu trei zile înaintea sesiunii extraordinare.
"Comisia Juridică şi de Buget vor primi azi (miercuri, n.r.) comunicarea şi, din acest moment, Biroul Permanent permite celor două comisii să lucreze, astfel încât să avem rapoartele pe documente, cu prioritate zero Legea ANI", a spus Anastase.
Întrebată pe ce proiect se va lucra în ceea ce priveşte Legea ANI, Anastase a precizat că acest lucru va fi decis de către Comisia Juridică, în funcţie de decizia CC.
Anastase a mai arătat că nu au fost probleme legate de vacanţa parlamentară în ceea ce priveşte convocarea sesiunii extraordinare.
"Am avut deschidere din partea tuturor grupurilor parlamentare. Această lege (a ANI, n.r.), la Cameră, a avut susţinerea tuturor grupurilor. Mă aştept să avem cvorum şi Legea ANI să treacă de Cameră", a spus Anastase.
Curtea Constituţională a decis, în 19 iulie, că este neconstituţională Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în urma unei sesizări formulate de preşedintele Traian Băsescu.
În 13 iulie, şeful statului a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea ANI reexaminată, menţionând că dispoziţiile referitoare la comisiile de cercetare a averilor sunt de competenţa Senatului în calitate de prima Cameră sesizată şi a Camerei Deputaţilor, în calitatea de Cameră decizională.
Curtea Constituţională afirmă, în motivarea deciziei prin care a declarat neconstituţională cea mai recentă variantă a Legii ANI adoptată de Parlament, că actul normativ nu este redactat într-un limbaj şi stil juridic specific normativ, concis, clar şi precis, care să excludă orice echivoc.
Judecătorii Curţii Constituţionale apreciază de asememea că legea declarată neconstituţională nu respectă normele "menite să asigure sistematizarea, unificarea şi coordonarea legislaţiei, precum şi conţinutul, forma juridică, limbajul şi stilul actului normativ".
Preşedintele Traian Băsescu a trimis, în 21 iulie, scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară la începutul lunii august.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Legea ANI, declarată neconstituţională - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”
-
astăzi, 18:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Scholz şi Putin au vorbit la telefon / Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului