Cameră: Patru parlamentari merg la o reuniune în Panama, deşi exista aprobare doar pentru unul

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca patru deputaţi să plece la Panama City, la o reuniune parlamentară, deşi iniţial stabilise să se deplaseze doar preşedintele GRUI, Emil Radu Moldovan.

Urmărește
7 afișări

Astfel, deputaţii Ionel Palăr (PNL), Carmen Axenie (PDL), Ioan Stan (PSD) şi Kerekes Karoly (UDMR) vor participa în perioada 14 aprilie-20 aprilie la cea de-a 124-a Adunare a Uniunii Interparlamentare de la Panama City, care are ca temă de dezbatere "Responsabilitatea parlamentarilor: cum se poate răspunde aşteptărilor electoratului".

Pentru această acţiune din bugetul Camerei se vor suporta cheltuielile legate de deplasarea cu avionul, cazarea şi diurna celor patru deputaţi, dar şi contravaloarea dozelor de vaccin antimalarie, necesare pentru fiecare membru al delegaţiei.

Secretarul Camerei Deputaţilor Nicolae Mircovici a precizat că Biroul Permanent a revenit asupra deciziei iniţiale, hotărând că vor pleca patru deputaţi, după ce Grupul Român al Uniunii Interparlamentare (GRUI) a trimis o notă în care preciza că la reuniunea din Panama sunt şi dezbateri pe comisii şi e necesar un număr mai mare de reprezentanţi.

Potrivit memorandumului intern aprobat de Camera Deputaţilor, la reuniunea din Panama vor reprezenta Parlamentul României, pe lângă cei patru deputaţi, şi trei senatori.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor hotărâse, la finele lunii februarie, ca doar un parlamentar să reprezinte Legislativul de la Bucureşti la o reuniune interparlamenatră care se va desfăşura în Panama, în luna aprilie, deşi opt deputaţi şi senatori doreau să participe la această manifestare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici