Canacheu: Cu fondurile actuale, Forţele terestre vor înregistra rămâneri în urmă privind mentenanţa

Forţele terestre vor înregistra rămâneri în urmă la asigurarea mentenanţei cu fondurile alocate în prezent, a declarat, miercuri, deputatul PDL Costică Canacheu, el menţionând că, pentru a evita aceasă situaţie, va fi avută în vedere o rectificare bugetară în al doilea semestru al anului 2011.

3 afișări

"Pe acest an se vor înregistra rămâneri în urmă la asigurarea mentenanţei cu fndurile alocate acum. Cu fondurile alocate acum vor fi ceva probleme. Vom vedea la rectificarea bugetară ce putem asigura", a spus Canacheu, preşedintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor.

El a spus însă că forţele terestre ale României sunt în măsură să-şi îndeplinească misiunile în ţară şi în teatre în 2011.

"Este buget de austeritate. Sunt restanţe în legătură cu cheltuieli de mentenanţă. Vom avea în vedere, la rectificarea bugetară, încercarea de redistribuire a unor sume în bugetul naţional", a mai declarat Costică Canacheu, la finalul audierii conducerii SMFT.

El a subliniat că forţele terestre sunt "partea importantă şi decisivă" a contribuţiei României în Afganistan.

Canacheu a spus că vor fi alocate fonduri în următorul semestru al acestui an pentru a asigura buna funcţionare a forţelor terestre. El nu a precizat însă cu ce sumă va fi suplimentat bugetul forţelor terestre, exlicând că aceasta depinde de execuţiile bugetare de pe primele două trimestre ale anului.

La rândul său, generalul de brigadă Ariton Ioniţă, şeful SMFT, a declarat că şi din punctul său de vedere "bugetul este într-adevăr restrictiv, de austeritate, aşa cum îl au şi alte instituţii".

"Însă avem convingerea că, cu sprijinul Guvernului şi prin utilizarea eficientă a fondurilor la dispoziţie, ne vom îndeplini principalele obiective pe care ni le-am asumat în acest an. Este clar că ne vom îndeplini obiectivele în teatrele de operaţii. Din punctul meu de vedere, căutăm să facem tot ceea ce depinde de noi să ne desfăşurăm şi în ţară activităţile la un nivel corespunzător obiectivelor pe care le avem în vedere", a mai spus generalul Ioniţă.

Rugat să detalieze problema restanţelor de mentenanţă, Ioniţă a spus că problema nu se referă la tehnica pentru Afganistan, unde "problema este rezolvată".

"Ele reprezintă limitări în desfăşurarea mentenanţei tehnice, dar nu sunt probleme de nerezolvat. (…) Pentru tehnica din Afganistan problema este rezolvată. Problemele de mentenenţă pe care le avem de rezolvat sunt cele din ţară, pentru care găsim soluţii", a spus el.

Conducerea Forţelor Terestre a fost audiată, marţi, timp de 90 de minute în Comisia de apărare a Camerei. În continuare, deputaţii audiază conducerea SFA, timpul alocat fiind de asemenea de 90 de minute.

Deputaţii din Comisia de apărare vor audia, săptămâna viitoare, conducerea Statului Major a Forţelor Navale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici