Când va circula metroul până la Aeroportul Otopeni? Răspunsul lui Sorin Grindeanu

  • Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că metroul va circula de la Gara de Nord la Otopeni până în 2028.
  • Marcel Ciolacu spune că are o singură obligaţie din funcţia de premier, respectiv să asigure finanţare pentru această investiţie.
Urmărește
2529 afișări
Imaginea articolului Când va circula metroul până la Aeroportul Otopeni? Răspunsul lui Sorin Grindeanu

Se lucrează la metrou în zona Chibrit FOTO: Daniel Conţescu

„De la Gara de Nord până la Otopeni până în 2028. Ăsta e termenul maxim. Dar astăzi pe progresul pe prima secţiune... suntem undeva la 14%, din ce mi-au spus constructorii. Sigur, pe zona de tunele, că vor veni şi cu partea de arhitectură şi toate lucrurile care urmează”, spune Sorin Grindeanu, întrebat când se va circula cu metroul până la Otopeni.

Ministrul Transporturilor şi premierul Marcel Ciolacu au verificat, joi, Ora stadiului lucrărilor la obiectivul de investiţii „Magistrala de metrou M6”.

„Este evident că calea cea mai sigură pentru dezvoltarea economiei şi pentru a schimba odată pentru totdeauna traficul din Capitală nu poate să fie decât investiţiile, respective metroul. Indiferent câte măsuri am lua, câte poduri, pasarele, restricţii de circulaţie am face, soluţia nu poate să fie cât metroul. Această legătură între Gara de Nord, până la Aeropotul Otopeni, implicit şi Băneasa, până la zona comercială din Băneasa, e împărţită în două loturi. (...) Eu consider că am o singură obligaţie din funcţia de premier, să asigur finanţarea pentru această investiţie. Ştiu breaking news-urile cu deficite. Vom asigura în continuare, ca şi prioritate, toate investiţiile în toată infrastructura mare, vom negocia, pe urmă, la Bruxelles. Toate ţările mari, Spania, Italia, Germania, Portugalia, au dezvoltat infrastructura având deficite mai mari, pe o perioadă limitată de timp. Acest lucru l-am discutat şi negociat şi cu preşedinta Comisiei Europene”, afirmă marcel Ciolacu.

Premierul admite că vor fi probleme în traficul din Bucureşti.

„O să fac o discuţie şi cu ministrul de Interne şi cu primarul Capitalei, pentru că nu o să fie ca pe Valea Oltului, dar se va crea un discomfort în trafic, astfel încât împreună, Guvern şi primăria Generală, să găsim celele mai bune soluţii în cee ace priveşte restricţionările din trafic, mai ales că ştim că pe 9 septembrie începe şcoala”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici