Candidaţii la parlamentare au depus, în contul AEP, 7.680.600 lei

Candidaţii la alegerile parlamentare din data de 30 noiembrie au depus în contul Autorităţii Electorale Permanente suma totală de 7.680.600, pentru a putea participa la acest scrutin, a declarat, pentru Agenţia MEDIAFAX, Marian Muhuleţ, vicepreşedinte al AEP.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Candidaţii la parlamentare au depus, în contul AEP, 7.680.600 lei

Candidaţii la parlamentare au depus, în contul AEP, 7.680.600 lei (Imagine: Mediafax Foto)

Legea 35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului prevede obligativitatea pentru competitorii electorali de a constitui un depozit, în contul Autorităţii Electorale Permanente, cu o valoare de cinci salarii minime brute pe ţară pentru fiecare candidat.

Depozitul se restituie în termen de 14 zile lucrătoare de la data rămânerii definitive a rezultatelor alegerilor organizate în circumscripţia electorală numai competitorilor care obţin un număr de voturi egal cu cel puţin 2 la sută din voturile valabil exprimate la nivel naţional.

Depozitul se va restitui şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, altele decât cele care ating pragul electoral, care obţin un mandat de deputat din partea acestor organizaţii dar şi candidaţilor independenţi care obţin cel puţin 20 la sută din voturile valabil exprimate în colegiul în care au candidat. Sumele care nu se restituie se constituie venit la bugetul de stat.

Muhuleţ a precizat că în contul AEP au fost făcute 3.071 de depuneri, sumele în plus constatate în acest depozit datorându-se faptului că anumiţi candidaţi au depus mai mulţi bani, pentru a fi siguri că se vor încadra în prevederile legale.

Potrivit afirmaţiilor sale, depozitul a fost constituit la CEC Bank, şi nu este purtător de dobândă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici