Candidatul PNG va fi noul primar al comunei Arcani

Candidatul PNG la fotoliul de primar al comunei Arcani, Vasile Popescu va fi noul primar al comunei, el câştigand alegerile în defavoarea fostului primar, Daniel Drumen (PSD).

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului Candidatul PNG va fi noul primar al comunei Arcani

Candidatul PNG va fi noul primar al comunei Arcani

Candidatul PNG a obţinut 476 de voturi, în timp ce al PSD - 451 de voturi.

Candidatul PNG, Vasile Popescu le-a spus celor peste o sută de alegători veniţi să-l susţină că îşi va face datoria. El a fost felicitat de cel care îi va preda ştafeta, fostul primar Daniel Drumen, care a precizat că se va întoarce la catedră, ca profesor de sport.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Gorj, judecătorul Ion Stănulescu, şi cei doi candidaţi la fotoliul de primar al comunei Arcani, Vasile Popescu (PNG) şi Daniel Drumen (PSD) au asistat, duminică seară, la numărătoarea voturilor, după ce, la ora 21.00, urnele au fost închise.

Cei doi candidaţi pentru care oamenii au venit pentrua treia oară la vot au venit la numărătoare ca să fie siguri că nu vor fi posibile fraude, în timp ce preşedintele BEJ Gorj este prezent pentru a se asigura că totul decurge conform legii, după ce aici la turul doi a fost scandal.

La Arcani au votat 90 la sută dintre alegători.

Alegerile la Arcani au fost organizate după ce candidaţi PSD şi PNG au obţinut în turul doi acelaşi număr de voturi, respectiv 434.

Candidatul PNG, Vasile Popescu, câştigase iniţial alegerile la o diferenţă de un vot, renumărarea buletinelor ducând la anularea a trei voturi exprimate pentru el şi a altor două ce fuseseră considerate valabile pentru Daniel Drumen, primar PSD în exerciţiu.

Comuna Arcani este cea mai mică din Gorj şi are aproximativ o mie de alegători.

Un nou tur de scrutin s-a desfăşurat, duminică, în patru localităţi din ţară. În comunele Ştefăneşti, judeţul Ilfov, şi Sascut, judeţul Bacău, s-a organizat un nou tur deoarece alegerile au fost anulate pe motiv de fraudă, în timp ce la Poeni, Teleorman şi, respectiv, Arcani, judeţul Gorj, oamenii au mers duminică din nou la vot deoarece candidaţii la Primărie au obţinut acelaşi număr de voturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici