- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Candidatura Anei Birchall şi cea a lui William Brânză, printre cele acceptate de biroul electoral
Biroul electoral al circumscripţiei 43 pentru românii din străinătate a acceptat, marţi, mai multe candidaturi pentru alegerile parlamentare, propuse de Alianţa PSD+PC, PDL şi PNG-CD, printre acestea numărându-se cele ale Anei Birchall (PSD+PC), William Brânză (PDL) sau Viorel Duca (PSD+PC).
Candidatura Anei Birchall şi cea a lui William Brânză, printre cele acceptate de biroul electoral (Imagine: Mediafax Foto)
Biroul electoral 43 a admis, marţi, candidaturile propuse de PSD+PC, PDL şi PNG-CD, dar activitatea va continua până la miezul nopţii, când expiră termenul de depunere a candidaturilor.
Listele vor fi definitive abia după expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
Astfel, Biroul electoral al circumscripţiei 43 a acceptat, marţi, candidatura lui Viorel Duca, propus de PSD+PC pentru un mandat de senator în Colegiul uninominal 2, în timp ce Marian-Dan Mocanu va candida din partea PSD+PC în Colegiul 1 pentru Senat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Candidatura Anei Birchall, propusă de PSD+PC pentru un mandat de deputat, în Colegiul uninominal 3, a fost de asemenea aprobată marţi. Totodată, din partea PSD+PC, au fost acceptate propunerile de candidatură pentru Camera Deputaţilor ale lui Armand Schor, în Colegiul uninominal 4, Tudor Panţâru, în Colegiul uninominal 2 şi Marian Popescu, în Colegiul uninominal 1.
Biroul electoral a aprobat şi candidaturile lui Eugen Chivu, propus de PDL pentru Senat, în Colegiul uninominal 2 sau Viorel Riceard Badea, propus de PDL în Colegiul uninominal 1 pentru Senat.
Pentru Camera Deputaţilor, a fost acceptată candidatura lui Herman Berkovits, propus de PDL în Colegiul uninominal 4. Au fost de asemenea aprobate candidaturile lui Mircea Lubanovici, propus de PDL în Colegiul uninominal 3 pentru Camera Deputaţilor, Eugen Tomac, propus de PDL pentru un mandat de deputat în Colegiul uninominal 2 şi William Gabriel Brânză, propus de PDL Colegiul uninominal 1 pentru Cameră.
Biroul electoral a acceptat, marţi, şi candidaturile din partea PNG-CD pentru cele patru mandate de deputat: Alexandru Sorin Nicolescu va candida în Colegiul uninominal 4 al Circumscripţiei electorale 43, Milana Ştefan va candida în Colegiul uninominal 3, Anatolie Muntean în Colegiul uninominal 2, iar Doina Rizea în Colegiul uninominal 1.
De asemenea, au fost aprobate cele două candidaturi ale PNG-CD pentru Senat. Este vorba despre Sorin-Ioan Udroiu, în Colegiul uninominal 2 şi de Cristina-Daniela Galeş, în Colegiul uninominal 1.
Independentul Constantin Ciuciu Timoc va candida ca independent pentru un mandat de deputat în Colegiul uninominal 3.
Circumscripţia pentru românii din străinătate include patru colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi două colegii pentru Senat, delimitate în funcţie de zona geografică. Cele două colegii pentru Senat sunt compuse din colegiile pentru Camera Deputaţilor, suprapuse astfel: Europa şi America, Orientul Mijlociu şi Asia.
În Colegiul uninominal 1 sunt incluse 27 de state şi 101 puncte de votare – Austria (o sectie de votare, la Viena); Belgia (patru sectii de votare dintre care două la Bruxelles şi câte una la Liege şi Anvers); Bulgaria (o secţie de votare la Sofia), Cehia(o secţie de votare, la Praga); Cipru (trei secţii de votare din care două la Nicosia şi una la Limasol); Danemarca (două secţii de votare, la Copenhaga şi Torring); Elveţia (o secţie de votare, la Berna); Finlanda (o secţie de votare la Helsinki); Franţa (cinci secţii de votare la Paris, Lyon, Marsilia, Nisa şi Strasbourg); Germania ( şase secţii de votare dintre care două la Berlin şi câte una la Hamburg, Bonn, Munchen, Stuttgart); Grecia (patru secţii dintre care două la Atena, una la Salonic şi una la Ieraklio); Irlanda (o secţie la Dublin); Italia (19 secţii de votare dintre care patru la Roma, două la Milano, două la Torino şi câte una la Genova, Florenţa, Treviso, Padova, Trento, Palermo, Cagliari, Napoli, Bologna, Trieste Şi Bari); Lituania (o secţie de votare la Vilnius) Luxemburg (o secţie de votare în Luxemburg), Malta (o secţie de votare la Valetta), Marea Britanie (14 secţii dintre care cinci la Londra, şi câte una la Leeds, Cardiff, Aberdeen, Southampton, Liverpool, Edinburgh, Birmingham, Oxford Şi Belfast-Ballymena.); Norvegia (o secţie de votare la Oslo); Olanda (două secţii de votare la Haga); Polonia (o secţie de votare la Varşovia); Portugalia (trei secţii de votare la Lisabona, Porto şi Algrave); San Marino (o secţie de votare la San Marino); Slovacia (o secţie de votare la Bratislava); Slovenia ( o secţie de votare la Ljubljana); Spania (20 de secţii de votare dintre care două la Madrid şi câte una la Alcala De Henares, Cosalda, Bilbao, Ciudad Real, Santiago De Compostela, Barcelona, Palma De Mallorca, Zaragoza, Sevilla, Roquetas De Mar, Murcia, Castellon De La Plana Şi Alicante, Valencia, Torrejon De Ardoz, Alcazar De San Juan, Malaga Şi Tarragona); Suedia (două secţii de votare la Stockholm şi Goteborg); Ungaria (trei secţii de votare la Budapesta, Gyula Şi Szeged).
Colegiul uninominal 2 cuprinde 29 de state şi 41 de secţii de votare. Cele 29 de state sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia – Herţegovina, Croaţia, Filipine, Georgia, India, Indonezia, Japonia, Kazahstan, Macedonia, Malaezia, Muntenegru, Coreea De Sud, Coreea De Nord, R.Moldova, China, Rusia, Serbia, Singapore, Sri Lanka, Thailanda, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan Şi Vietnam. Dintre cele 41 de secţii d evotare, 4 vor fi la Chişinău, câte trei în Rusia, China, Ucraina şi Turcia, două în Serbia şi câte o secţie în celelalte state.
Colegiul uninominal 3 cuprinde 13 state: Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Columbia, Cuba, Mexic, Noua Zeelandă, Statele Unite Ale Americii,Chile, Uruguay Şi Venezuela. În colegiul uninominal 3 vor funcţiona 48 de puncte de votare, dintre care 30 în SUA( trei la Chicago şi câte una în Washington, Atlanta, Hollywood, Dallas, Houston, Norfolk, Cleveland, Larose, Carolina De Nord, New York, Philadelphia, Boston, Bridgeport, Los Angeles, Seattle, Portland, San Francisco, Sacramento, Las Vegas, Phoenix, Salt Lake City , Denver Orange County, Riverside, Detroit, Indianapolis, Mineapolis). În Australia vor fi patru secţii de votare, în timp ce în Canada vor fi înfiinţate trei, iar în Chile şi Brazilia câte două.
În Colegiul uninominal 4 vor fi cuprinse 24 de state: Africa De Sud, Algeria, Angola, Arabia Saudită, Egipt,Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Iordania, Irak, Iran, Israel, Kenya, Kuweit, Liban, Libia, Maroc, Nigeria, Pakistan, Qatar, Senegal, Siria, Sudan, Tunisia Şi Zimbabwe. În acest colegiu vor funcţiona 20 de secţii de votare, dintre care, trei în Israel, trei în Africa de Sud, câte două în EAU şi Nigeria şi una în fiecare dintre celelalte state.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO