Candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, respinsă de judecătorii CCR

  • Candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale a fost respinsă de judecătorii CCR.
  • Decizia a fost luată sâmbătă.
Urmărește
1487 afișări
Imaginea articolului Candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, respinsă de judecătorii CCR

Candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, respinsă de judecătorii CCR

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au respins candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Practic a fost admisă contestaţia formulată împotriva candidaturii Dianei Şoşoacă.

Decizia este definitivă şi urmează să fie comunicată Biroului Central Electoral.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de doamna Amalia Bellantoni şi domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024”, a transmis CCR.

În schimb, judecătorii au respins contestaţiile care vizat candidaturile lui Nicolae Ciucă şi Kelemen Hunor.

„Cu unanimitate de voturi, a respins contestaţia formulată de doamna Şerban Sanda Puica privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Nicolae-Ionel Ciucă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, a respins contestaţia formulată de domnul Ioan Todiroae împotriva înregistrării candidaturii domnului Kelemen Hunor la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 şi a respins contestaţia formulată de domnul Ioan Todiroae împotriva respingerii înregistrării candidaturii independente a domnului Miron Cozma la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024”, mai scrie în documentul CCR.

Contestaţiile privitoare la candidaturile lui Mircea Geoană şi Ludovic Orban vor fi analizate sâmbătă, la ora 21.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici