Candidatura independentului Gheorghe Rădulescu, acceptată de BEM Bucureşti

Candidatura indepedentului Gheorghe Rădulescu, pentru funcţia de deputat în Colegiul uninominal nr. 14 din Capitală, a fost acceptată de Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti, conform procesului verbal publicat, luni, pe site-ul instituţiei.

Urmărește
39 afișări
Imaginea articolului Candidatura independentului Gheorghe Rădulescu, acceptată de BEM Bucureşti

Candidatura independentului Gheorghe Rădulescu, acceptată de BEM Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia BEM a fost luată în conformitate cu sentinţa Curţii de Apel Bucureşti-Secţia a III-a Civilă, prin care s-a admis contestaţia şi anularea deciziei Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, privind respingerea candidaturii lui Gheorghe Rădulescu.

În decizia BEM, publicată, luni, pe site-ul instituţiei, se precizează că instanţa a dispus ca Biroul Electoral să verifice îndeplinirea şi a celorlalte condiţii legale pentru înregistrarea candidaturii lui Gheorghe Rădulescu.

"Pe cale de consecinţă, Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a procedat la verificarea condiţiilor legale pentru ca o persoană să poata candida şi la analizarea condiţiilor de fond ale listei susţinătorilor. Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a constatat îndeplinite condiţile legale stabilite de dispoziţiile art. 29, 30 şi 301din Legea 35/2008", se arată în documentul BEM.

Astfel, candidatul a depus declaraţia de avere, declaraţia de interese, declaraţia privind neapartenenţa la securitate ca poliţie politică, precum şi dovada constituirii depozitului în contul Autorităţii Electorale Permanente, mai menţionează procesul verbal al BEM.

Totodată, din verificarea listelor de susţinători, a rezultat că un număr de 2.710 de poziţii cuprind toate rubricile prevăzute de disp. art. 30 alin.2 din Legea nr. 35/2008, fiind respectat numărul minim de semnături necesar pentru a candida în acest colegiu", se mai menţionează în decizia BEM.

Independentul Gheorghe Rădulescu, a declarat, joi, că intenţionează să ceară ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate şi amânarea alegerilor, dacă Justiţia nu-i va da dreptul de a candida dentru un mandat de deputat în sectorul 3 al Capitalei, după ce BEM i-a respins candidatura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici