- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care sunt principalele prevederi din actul adiţional la Acordul de Guvernare semnat marţi
Cererea de revocare a unui ministru va fi trimisă preşedintelui de către premier după informarea prealabilă a formaţiunii politice care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare făcută de premier, arată actul adiţional convenit de liderii coaliţiei merţi seara.
Coaliţia, premierul şi membrii guvernului îşi asumă să nu adopte poziţii publice care să submineze activitatea şi agenda guvernamentală, arată documentul, care invocă susţinerea reciprocă şi solidaritatea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Performanţa ministerială este evaluată periodic având ca reper programul de guvernare votat de Parlament şi deciziile de parcurs, ulterioare, ale Coaliţiei de guvernare, iar performanţa guvernului va fi evaluată periodic în cadrul Coaliţiei de guvernare.
Printre priorităţile asumate la nivelul Coaliţiei se numără programul de vaccinare, reformele în domeniul sănătăţii, care vor continua, reforma pensiilor speciale pe principiul contributivităţii până la finalul anului, adoptarea legilor pe justiţie până la final de an, cu respectarea principiilor din instrumentele internaţionale ratificate de România, precum şi cu recomandările formulate în cadrul mecanismelor europene - MCV, GRECO şi Comisia de la Veneţia.
Alte priorităţi sunt operaţionalizarea Comisiei de Cod electoral, în baza unui mandat agreat în Coaliţie, un calendar asumat pentru adoptarea poziţiei politice şi implementarea acesteia la nivelul deconcentratelor, precum şi înfiinţarea unui grup de lucru permanent pentru eficientizarea funcţionării statului.
Transparenţa este o regulă nu o excepţie. Toţi miniştrii Coaliţiei trebuie să ia măsuri pentru creşterea accesului la date publice, transparentizarea execuţiei bugetare, contracte şi achiziţii publice acolo unde exista.
Şedinţele de coaliţie vor lua în dezbatere agenda politică guvernamentală şi agenda politică parlamentară. Pot fi invitaţi în funcţie de subiecte reprezentanţi ai grupurilor parlamentare şi miniştri. La şedinţa coaliţiei participă şi reprezentantul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. Agenda guvernului şi procesul de prioritizare al actelor normative vor fi decise de prim-ministru împreună cu vicepremierii, în şedinţă săptămânală ulterioară şedinţei pregătitoare de guvern organizată de SGG. Agenda şedinţei de guvern va fi agreată la acest nivel şi ulterior transmisă ministerelor şi în spaţiul public
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO