- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.05.2016, 16:53)
- Departamentul Politic
Cât de eficiente sunt notele SRI şi unde ajung ele, din explicaţiile vicepremierului Vasile Dâncu
Vicepremierul Vasile Dîncu a explicat ce se întâmplă concret cu notele pe care le primeşte de la SRI, pentru a înţelege situaţia în cazul celor 500 de note trimise de SRI autorităţilor publice centrale şi locale, în scandalului Hexi Pharma, timp de 5 ani de zile şi rămase fără urmări.
Urmărește
2390 afișări
Dîncu: Primim 2-3 note pe zi de la SRI legate de corupţia din sistem, trebuie un proiect executiv (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)
„Ele vin printr-un curier special. Toate notele respective eu le apostilez cu faptul că le-am văzut. E un gest de onestitate. Pentru că le-am citit, îmi pun semnătura că le-am citit. Sunt retrase apoi la biroul de documente secrete sau se întorc.., asta nu ştiu, nu e problema mea. Fiecare din aceste note, care cuprinde semnale despre disfunctionalitati, eu notez lucrurile şi discut cu departamentul care se ocupă de zona respectivă şi cer să mi se facă o analiză pe acest punct”, a explicat vicepremierul Vasile Dîncu, într-un interviu acordat Digi24.
Întrebat dacă a primit note şi despre sistemul de sănătate şi dezinfectanţi, vicepremierul a negat şi a spus că nu, pentru că problema nu e în zona administraţiei publice. „Probabil note despre faptul că anumite lucrări care se execută şi în domeniul sănătăţii sunt în întârziere sau proiecte de fonduri europene care întârzie şi cauzele lor, probabil că am primit. Dar nu-mi aduc aminte să fi primit note pe zona sănătăţii, pentru că nu este zona mea de competenţă. De regulă se trimit pe competenţe”, a completat vicepremierul.
El a mai spus că problema notelor de la SRI e că aceste note au întotdeauna mai mulţi beneficiari. "Noi primim în fiecare zi cel puţin două-trei informări legate de administraţie, de ce se întâmplă disfuncţional în sistem, de corupţia din sistem. De fiecare dată, însă, aceste note au menţiuni la cine a mai fost trimisă nota respectivă, pentru că nu e un singur beneficiar al notei, sunt mai mulţi beneficiari", a spus vicepremierul Vasile Dîncu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Numele celor trei ostatice eliberate de Hamas, făcute publice. Printre ele, o româncă
-
Israelul a anunţat începerea armistiţiului. Primii ostatici vor fi eliberaţi duminică
-
Israelul confirmă primirea listei cu ostatici şi intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului
Întrebat dacă nu există o reglementare care să spună ce ar trebui să se întâmple în cazul unei asemenea note SRI şi cine ar trebui să acţioneze, vicepremierul a spus că nu există cadru legislativ pentru aceasta, dar ar trebui să existe, pentru a nu se ajunge la o nouă situaţie de genul interceptărilor pe care SRI nu are dreptul să le facă.
„Cred că ar trebui să ne gândim în ce măsură informările ar trebui transformate într-un proiect executiv. Cred că trebuie discutat la nivelul CSAT şi la nivelul societăţii civile”, a opinat vicepremierul Dîncu.
El a arătat că aceste note variază, de la note externe legate de anumite realităţi strategice pentru România, legate de interesele României până la note privind disfuncţionalităţi din administraţie.
În urmă cu o săptămână, SRI a transmis că a trimis date despre calitatea îndoielnică a dezinfectanţilor Hexi Pharma tuturor miniştrilor Sănătăţii din perioada 2011-2016. În total, la autorităţile statului, printre care premieri şi Ministerul Public, au ajuns peste 500 de informări. Toate informaţiile se regăsesc în raportul pe care Serviciul Român de Informaţii l-a trimis Comsiei de Control a SRI din Parlament.
Citeşte şi: Iohannis: O să cer SRI să verifice dacă unele informări pot fi desecretizate şi date publicului. Nu-mi amintesc de nicio discuţie sau informare care s-ar fi referit la un anumit producător
Citeşte şi: Iohannis: SRI şi-a făcut datoria, unii demnitari nu au citit cu atenţie notele SRI sau le-au ignorat
Citeşte şi: Băsescu: SRI, obligat să sesizeze parchetele privind dezinfectanţii. Vreau să ştiu dacă au făcut-o
Citește pe alephnews.ro: Acordul de încetare a focului din Gaza a intrat în vigoare
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FOTO. Donald Trump a ajuns sâmbătă seara în Washington pentru a sărbători revenirea la putere. Evenimentul a început cu un foc de artificii
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Pensii cu 660 lei mai mari pentru această categorie de pensionari din România. Vezi dacă te încadrezi!
CANCAN.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe