- Home
- Politic
- BRUXELLES, (14.01.2015, 18:07)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cătălin Ivan, Cristian Buşoi şi Daciana Sârbu, eurodeputaţii români cu cele mai multe absenţe la vot
Douăzeci de parlamentari europeni, dintre care trei români - Cătălin Ivan, Cristian Buşoi şi Daciana Sârbu -, au participat la mai puţin de jumătate din voturile prin apel nominal din Parlamentul European, în timp ce eurodeputaţii români în ansamblu au luat parte la 84,6 la sută din voturi.
Urmărește
301 afișări
Cătălin Ivan, Cristian Buşoi şi Daciana Sârbu, eurodeputaţii români cu cele mai multe absenţe la vot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit statisticilor organizaţiei independente VoteWatch, citate de Euronews, care se referă la perioada iulie-decembrie 2014, primele şase luni de activitate ale noului Parlament European, 20 de eurodeputaţi au participat la mai puţin de jumătate din voturile prin apel nominal desfăşurate la Bruxelles şi Strasbourg, deşi primesc salarii şi indemnizaţii importante.
Statisticile se referă numai la voturile prin apel nominal, care reprezintă aproximativ 15 la sută din toate voturile desfăşurate în Parlamentul European. Voturile prin apel nominal sunt necesare în cazul subiectelor importante, unde nu există o majoritate clară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pe primele locuri se află eurodeputaţii Brian Crowley (Irlanda) şi Thomas Handel (Germania), care nu au participat la nici un vot prin apel nominal în PE, ei având probleme de sănătate.
Europarlamentarul român Cătălin Ivan, care a participat la 27,3 la sută din voturile prin apel nominal, se află pe locul al optulea, el fiind urmat de Cristian Buşoi (33,69 la sută din voturi) şi Daciana Sârbu (36,17 la sută).
Cei trei politicieni români au lipsit în special din cauza campaniei electorale din România. Potrivit sursei citate, Daciana Sârbu, soţia premierului român, "a fost ocupată cu campania prezidenţială eşuată a soţului său".
În ceea ce priveşte participarea europarlamentarilor la vot pe ţări, cel mai bine s-a situat Croaţia, după ce deputaţii săi au participat la 95,8 la sută din voturile desfăşurate în PE. Pe ultimul loc s-a clasat Irlanda, eurodeputaţii săi participând la numai 70,6 la sută din voturi. Europarlamentarii românii au participat la 84,6 la sută din voturile desfăşurate în PE.
Europarlamentarii beneficiază, pe lângă salariul de aproximativ 8.000 de euro, de mai multe indemnizaţii (pentru cheltuieli generale, de şedere, de călătorie), de rambursarea cheltuielilor de deplasare, precum şi de un buget maxim anual de circa 254.000 de euro pentru angajarea asistenţilor.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe