Cătălin Predoiu, despre aderarea la Schengen: Suntem relativ optimişti cu privire la acest subiect

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a comentat ultimele evoluţii privitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen. Suntem relativ optimişti cu privire la acest subiect, dar lucrurile sunt în dinamică, a spus vicepremierul.

Urmărește
765 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu, despre aderarea la Schengen: Suntem relativ optimişti cu privire la acest subiect

Cătălin Predoiu, despre aderarea la Schengen: Suntem relativ optimişti cu privire la acest subiect

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc joi, la finalul şedinţei de Guvern.

„România trebuia să intre de mult în Spaţiul Schengen deoarece criteriile au fost îndeplinite de mult timp. Anul acesta depunem eforturi diplomatice de a reuşi să ne atingem acest obiectiv. Intrarea în Spaţiul Schengen este o decizie care se ia cu unanimitate şi nu ţine doar de eforturile României”, a explicat ministrul de Interne.

Cătălin Predoiu a mai spus că, din punct de vedere statistic, România stă bine şi a devenit un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte combaterea migraţiei ilegale.

„România în ultimele 12 luni a scăzut migraţia ilegală cu 72%. Este din punct de vedere al migraţiei ilegale una dintre cele mai sigure ţări din UE ... este un exemplu de bună practică şi este baza demersului nostru diplomatic”, a precizat Predoiu.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) în cadrul căruia se poate lua o decizie privitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen cu frontierele terestre, se va reuni la toamnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici