- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.10.2013, 18:40)
- Emma Toader
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazanciuc: Acuzaţiile aduse Ministerului Justiţiei şi Guvernului de iniţiatorii moţiunii pe insolvenţă sunt nefondate
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că "sunt nefondate" acuzaţiile aduse Ministerului Justiţiei şi Guvernului de către iniţiatorii moţiunii simple privind insolvenţa, el explicând în faţa parlamentarilor urgenţa actului normativ.
Urmărește
192 afișări
Cazanciuc: Acuzaţiile aduse MJ şi Guvernului de iniţiatorii moţiunii pe insolvenţă sunt nefondate
"Acuzaţiile aduse Ministerului Justiţiei şi Guvernului sunt nefondate", a arătat Cazanciuc. El le-a spus deputaţilor că neadoptarea în regim de urgenţă a noii reglementări privind insolvenţa ar fi condus "la perpetuarea lipsei de sistematizare a cadrului normativ în vigoare şi la conservarea unei proceduri a insolvenţei percepută ca fiind îndelungată, costisitoare şi cu efect de depreciere a valorii activelor debitorului".
"O primă critică adusă proiectului de act normativ se referă la promovarea actului normativ prin OUG. Noul Cod al insolvenţei este rezultatul unei colaborări active a instituţiilor publice iniţiatoare, cu experţi în domeniul insolvenţei şi cu reprezentanţi ai principalilor actori ai procedurii insolvenţei, colaborare care a durat mai mult de un an de zile. La iniţiativa Ministerului Justiţiei, pentru elaborarea proiectului s-a creat un grup tehnic extern de experţi, format din reprezentanţi ai instanţelor de judecată, CSM, BNR, Ministerului Finanţelor, specialişti recunoscuţi în domeniul dreptului insolvenţei, reprezentanţi ai mediului de afaceri. Aşadar, proiectul a fost larg circulat, iar marea majoritate a soluţiilor au fost creionat ca urmare a acestei colaborări", a menţionat Cazanciuc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
El a spus că au fost organizate numeroase dezbateri, conferinţe şi mese rotunde, iar actul normativ a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile, fiind publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei. "După finalizarea perioadei de dezbatere publică, actul normativ a fost promovat ca OUG, dar această decizie a avut la bază tocmai motivele care ne-au obligat să trecem la elaborarea acestui Cod. (...). Neadoptarea în regim de urgenţă a noii reglementări ar fi condus la perpetuarea lipsei de sistematizare a cadrului normativ în vigoare şi la conservarea unei proceduri a insolvenţei percepută ca fiind îndelungată, costisitoare şi cu efect de depreciere a valorii activelor debitorului", a explicat Cazanciuc.
Ministrul Justiţiei a mai declarat că iniţiativa Guvernului de îmbunăţire a legislaţiei în domeniul insolvenţei este "un demers integrat unei tendinţe generale europene".
"În primul rând, trebuie înţeles că elaborarea acestui Cod a fost răspunsul la o necesitate, dat fiind că în perioada de criză economică pe care România a traversat-o în ultimii ani au devenit tot mai vizibile slăbiciunile mecanismelor de insolvenţă, instrumente pre-insolvenţă nefuncţionale, existenţa posibilităţii manipulării mecanismelor de vot pentru aprobarea unor planuri de reorganizare neviabile, cu consecinţa prelungirii artificiale a procedurii, creşterii costurilor procedurale şi a riscului nerecuperării creanţelor de către debitori. (...). Se poate observa că iniţiativa Guvernului de îmbunăţire a legislaţiei în domeniul insolvenţei, de codificare şi de simplificare a acesteia este un demers integrat unei tendinţe generale europene, un demers a cărui necesitate nu poate fi pusă la îndoială în condiţiile în care, la acest moment, în materia insolvenţei şi a pre-insolvenţei sunt în vigoare şase legi distincte şi un regulament european, fiecare act normativ fiind strâns legat de evoluţia celorlalte şi în condiţiile în care au devenit evidente deficienţele de adaptare ale actualului cadru normativ la provocările economiei româneşti", a mai spus Cazanciuc.
El a menţionat că noua reglementare "creează premisele legale ale unei proceduri de insolvenţă care asigură echilibrul între interese creditorilor şi cele ale debitorilor". "Noua reglementare nu este nici un mijloc prin care să se eludeze plata taxelor şi a impozitelor datorate statului şi ale creditorilor", a mai spus Cazanciuc.
Moţiunea simplă intitulată "Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi maniputarea democraţiei" este semnată de 31 de deputaţi PDL şi 24 ai PPDD şi solicită Guvernului retragerea Ordonanţei privind codul de insolvenţă, "încetarea imediată a atacurilor Guvernului Ponta asupra presei independente şi a mediului de afaceri" şi o dezbatere pe tema codului insolvenţei.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe