Directorul STS şi-a dat DEMISIA din funcţie: „Nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie”

Ionel-Sorinel Vasilca, director al STS, a anunţat, luni, că a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis, demisia sa din funcţie. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei, spune acesta.

Urmărește
8410 afișări
Imaginea articolului Directorul STS şi-a dat DEMISIA din funcţie: „Nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie”

Cazul Caracal. Ministrul de Interne şi directorul STS vor participa, luni, la audierile din Parlament

„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Preşedintelui României demisia mea din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112”, se arată într-o informare transmisă de STS şi semnată de Vasilca.

Potrivit acestuia, demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei.

Generalul-maior Ionel Sorinel Vasilca a fost numit director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în august 2017. Vasilca a fost adjunct tehnic al Directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, din 7 decembrie 2005.

Vasilca lucrează în Serviciul de Telecomunicaţii Speciale din 1990, când a fost angajat pe funcţia de ofiţer tehnic la Direcţia Radiocomunicaţii. Între 1997 şi 2001 a fost şef birou şi şef sector la Direcţia Radiocomunicaţii. Ulterior, a fost numit locţiitor al şefului Direcţiei Radiocomunicaţii, până în 2005.

Fostul şef al STS a absolvit Academia Tehnică Militară - Facultatea de Electronică şi Informatică, în 1990.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunţat, sâmbătă, că în cazul Caracal nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice şi dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

STS este instituţia acuzată de Poliţie că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată, violată şi ucisă, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

De altfel, prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a cerut lui Klaus Iohannis să îl demită pe directorul STS.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit demisia directorului STS Ionel-Sorinel Vasilca

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, luni, demisia directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Ionel-Sorinel Vasilca, urmând ca marţi să informeze membrii Consiliului Suprem de Apărare al Ţării de această demisie în şedinţă, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

"Administratia Prezidentiala: Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit luni, 29 iulie a.c., demisia din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a domnului Ionel-Sorinel Vasilca. În cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, 30 iulie, Preşedintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie", arată un mesaj al Preşedinţiei, remis luni MEDIAFAX.


Audieri în Parlament

Ministrul de Interne Nicolae Moga, directorul STS Sorinel Vasilca, fostul şef al Poliţiei Române Ioan Buda precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI se vor prezenta, luni, la audierile Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor privind cazul fetelei ucise la Caracal.

Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, Dorel Căprar, a declarat, pentru MEDIAFAX, că se vor prezenta la audierile de luni ministrul de Interne Nicolae Moga, directorul STS Sorinel Vasilca, inspectorul general interimar al Poliţiei Române Florian Dragnea, fostul şef al Poliţiei Române Ioan Buda precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI.

Potrivit unui anunţ intern al Comisiei pentru apărare, obţinut de MEDIAFAX, forul legislativ va avea şedinţă, luni, ora 15.30.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunţat, sâmbătă, că în cazul Caracal nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice şi dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

STS este instituţia acuzată de Poliţie că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată, violată şi ucisă, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a cerut lui Klaus Iohannis să îl demită pe directorul STS.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a spus că cei responsabili de gestionarea defectuoasă a cazului din Caracal „vor trebui aspru sancţionaţi”, de la Interne de la STS. Cu toate acestea, şeful statului nu a anunţat, duminică, demiterea directorului STS, aşa cum i-a solicitat premierul, ci a afirmat că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru MEDIAFAX.

Procurorii au extins cercetările în cazul Dincă Georghe pentru omor calificat, au anunţat procurorii DIICOT duminică seara.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea.

Taguri:
comisie,
audieri,
caracal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici