Cazul de plagiat al premierului: PSD publică "elemente" despre membri CNATDCU ce ar certifica natura politică a deciziei Consiliului

PSD a dat publicităţii, sâmbătă, "elemente" despre unii dintre membrii CNATDCU, care, în opinia social-democraţilor, certifică natura politică a acţiunii Consiliului în legătură cu premierul Victor Ponta.

Urmărește
2493 afișări
Imaginea articolului Cazul de plagiat al premierului: PSD publică "elemente" despre membri CNATDCU ce ar certifica natura politică a deciziei Consiliului

Cazul de plagiat al premierului: PSD publică "elemente" despre membri CNATDCU ce ar certifica natura politică a deciziei Consiliului (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Pentru o corectă informare a opiniei publice, Partidul Social Democrat consideră absolut necesară aducerea în atenţie a acelor elemente care certifică natura politică a acţiunii care a avut loc la nivelul Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare", se arată într-un comunicat al PSD remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Marius Andruh, preşedintele Consiliului, este beneficiarul unui grant de 7 milioane de RON, adică aproape 1,6 milioane de euro, acordat de Ministerul Educaţiei, în timpul ministeriatului lui Daniel Funeriu.

"Domnul Pintilie Lucian, de asemenea, beneficiar al unui grant de 7 milioane de RON, acordat de acelaşi ministru al Educaţiei. Domnul Mircea Miclea, apropiat al preşedintelui Băsescu, cu acuzaţii încă neclarificate de plagiat, precum şi cu beneficii directe din contracte publice. Domnii Dorel Banabic, Lazăr Vlăsceanu şi Marian Preda ocupă sau au ocupat funcţii în comisiile înfiinţate de preşedintele Traian Băsescu în ultimii ani, legându-şi activitatea şi numele de cea a preşedintelui României. Domnii Dragoş Ciuparu şi Viorel Barbu sunt membri ai PDL sau activează şi au activat în structuri ale Partidului Democrat Liberal. Astfel, domnul Ciuparu este membru cu acte al PDL, fost secretar de stat şi preşedintele al ANCS, în timp ce domnul Viorel Barbu este membru al comisiei de Educaţie Cercetare, Cultură şi Sport din cadrul PDL Iaşi. Domnul Ciuparu a fost plătit din fonduri europene POSDRU, deşi se află într-o situaţie de incompatibilitate (a fost plătit ca expert într-o instituţie care se afla în subordinea ministerului educaţiei, la fel ca şi domnia sa). Tot membri ai PDL sunt şi domnul Cristian Oară, precum şi doamna Carmen Socaciu. Domnul Florin Stamatian, numit în Consiliu de domnul Cătălin Baba, în ultima sa zi de mandat, nu este nimeni altul decât fost prefect al judeţului Cluj, numit în această funcţie de PDL", mai arată PSD.

Partidul Social Democrat consideră că publicarea acestor informaţii "aduce în lumina corectă acţiunea înfăptuită vineri de membrii Consiliului General al CNATDCU, care, prin decizia lor, au pus în joc credibilitatea instituţiei şi a mediului academic, cu singurul scop de a servi interesele politice ale PDL şi ale preşedintelui Traian Băsescu".

"Ca dovadă a acestui fapt stă şi încălcarea de către Consiliul General al CNATDCU a Regulamentului de funcţionare a CNATDCU care se aplică doar pentru validarea tezelor de doctorat susţinute public după 4 aprilie 2012, după cum se arată în art.2 al Ordinului MECTS nr. 3504 din 12.03.2012 prin care a fost aprobat regulamentul amintit. Art. 2 al Ordinului de Ministru precizează că Regulamentul se aplică doar pentru validarea tezelor de doctorat susţinute public după intrarea în vigoare a ordinului amintit, adică după 4 aprilie 2012, data publicării sale în Monitorul Oficial", se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici