CCR consideră legea privind înfiinţarea „DNA-ului pădurilor” neconstituţională

  • Legea pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, cunoscută şi ca „DNA-ul Pădurilor”, este neconstituţională, au decis miercuri judecătorii CCR.
  • Obiecţia de neconstituţionalitate a fost formulată de Guvernul Orban pe 15 iulie.
  • În luna iunie, Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă a USR privind înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM), cunoscută drept „DNA-ul pădurilor”.
Urmărește
499 afișări
Imaginea articolului CCR consideră legea privind înfiinţarea „DNA-ului pădurilor” neconstituţională

CCR consideră legea privind înfiinţarea „DNA-ului pădurilor” neconstituţională

„A admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, transmite CCR.

Obiecţia de neconstituţionalitate a fost formulată de Guvernul Orban pe 15 iulie.

În luna iunie, Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă a USR privind înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM), cunoscută drept „DNA-ul pădurilor”.

„Organele de cercetare penală nu au cercetat nicio infracţiune de mediu în ultimii cinci ani. Propunem înfiinţarea unei Direcţii de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, o structură creată pe modelul DNA şi DIICOT, care să preia competenţa de soluţionare a tuturor infracţiunilor de mediu prevăzute în Codul Penal şi în legislaţia specială din domeniu”, se arăta în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Direcţia ar fi trebuit să funcţioneze ca o structură în cadrul Parchetului General.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici