- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.08.2011, 13:14)
- Gabriel Pecheanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce parlamentari au chiulit cel mai mult la votul din Camera Deputaţilor şi Senat
Institutul de Politici Publice a lansat, luni, raportul de monitorizare a Parlamentului în sesiunea februarie - iunie 2011, potrivit căruia se constată îmbunătăţire a prezenţei liderului PNL, Crin Antonescu, la voturile finale din Senat şi a social-democratului Viorel Hrebenciuc la Cameră.
Urmărește
1077 afișări
Ce parlamentari au chiulit cel mai mult la votul din Camera Deputaţilor şi Senat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Potrivit Raportului, la Camera Deputaţilor, şapte democrat-liberali au o prezenţă de 100% la voturile finale, printre care Gheorghe Albu, Roberta Anastase, Gabriel Andronache şi Gheorghe Ciobanu.
Pe ultimele poziţii se află Ciprian Dobre - PNL, cu 37,5%, Valeriu Zgonea - PSD, care a fost prezent la 159 voturi finale, respectiv o prezenţă de 37,1%, Mihai Voicu - PNL, 33,6%, Dan Păsat - PDL, cu 31,0% şi Iulian Iancu - PSD, cu 30,3% prezenţă la voturile finale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
"Remarcăm o creştere notabilă a procentului de prezenţă în cazul deputatului Viorel Hrebenciuc - PSD cu un procent de 73,2% după sesiuni la rând în care media prezenţei sale la plen înregistra valori minimale", se arată în sinteza IPP.
De asemenea, la Camera Deputaţilor, în clasamentul prezenţei liderilor de grup, pe prima poziţie se află deputatul Mircea Toader, PDL cu 97,7%, urmat de liderul principalului grup parlamentar de opoziţie, Mircea Duşa, PSD, cu 88,3%, iar pe ultima poziţie continuă să se afle liderul grupului PNL, Călin Popescu-Tăriceanu cu 44,5%.
Dintre miniştri, cea mai mare prezenţă o are cel de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, 65,5%, în timp ce Elena Udrea - Turism şi Hunor Kelemen - Cultură au o prezenţă de 21,9%, respectiv 12,6%.
La Senat cea mai mare prezenţă o are Gheorghe Daviv - 99,2%, urmat de Ion Ruşeţ - 98,2% şi Ion Bara - 95,8%, toţi de la PDL.
La polul opus se află senatorii Liviu Câmpanu, independent, 27,9%, Crin Antonescu, PNL, 27,3%, Gheorghe Saghian, PSD, 26,8%, şi Ion Vasile, 20,3%.
Clasamentul prezenţei în plenul Senatului al celor care ocupă funcţia de ministru este condus de Traian Igaş cu 31,1%, iar Marko Bela are o prezenţă de doar 18,3%.
"Şi la Senat se vede că senatorii PDL au cea mai bună rată de prezenţă în timp ce PNL se află pe ultimul loc, din acest punct de vedere. În acelaşi timp, ne-a atras atenţia procentul neobişnuit de scăzut al prezenţei Senatorului Teodor - Viorel Meleşcanu - PNL (34,1% prezenţă voturile finale în sesiunea februarie - iunie 2011). Situaţia domnului senator Meleşcanu trebuie de altfel tratată şi prin prisma următoarelor informaţii utile. În timp ce în pagina de internet a Senatului (secţiunea Economic) în care sunt afişate toate deplasările externe din însărcinarea instituţiei, senatorul Meleşcanu nu figurează, într-o comunicare adresată de Senat Institutului pentru Politici Publice cu privire la condica de prezenţă acelaşi senator figurează printre cei aflaţi în deplasare.
Aşadar două informaţii publice ale aceleiaşi instituţii prezintă date contradictorii. Cerem public Senatului să clarifice această situaţie şi atragem încă o dată atenţia că datele puse la dispoziţie din oficiu/la cerere de către Senatul României sunt informaţii publice oficiale, iar reprezentanţii IPP nu pot fi traşi la răspundere pentru lipsa de corectitudine sau modalităţile eronate de prezentare ale acestor informaţii", se mai arată în sinteza IPP.
Procentul de prezenţă a fost calculat pentru sesiunea ce face obiectul acestui raport şi are în vedere doar voturile finale din plen exprimate prin cartela (vot electronic) atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.
"Subliniem încă o dată faptul că voturile fiecărui deputat au fost preluate şi analizate statistic din site-ul Camerei Deputaţilor dintr-un număr total de 429 voturi finale electronice exercitate în perioada de referinţă, iar voturile fiecărui senator au fost preluate şi analizate statistic din site-ul Senatului României dintr-un număr total de 384 voturi finale electronice", precizează IPP.
În raportul IPP se menţionează că ultima accesare a informaţiilor s-a făcut în 15 iulie 2011.
"Este posibil ca o parte dintre absenţele rezultate din diferenţa dintre un procent de 100% prezenţe şi procentul prezentat să reprezinte absenţe motivate de: deplasări în care parlamentarii sunt delegaţi să participe de către Camerele din care fac parte, suprapunerea lucrărilor plenului şi comisiilor sau de implicare în orice altă activitate cu care a fost însărcinat parlamentarul de către Camera din care face parte. Solicităm din nou celor două Camere să afişeze toate datele necesare pentru ca publicul larg, inclusiv reprezentanţii Institutului pentru Politici Publice să nu preia informaţii trunchiate/necorespunzătoare realităţii. Cerem public structurilor celor 2două Camere să prezinte complet toate informaţiile despre activitatea deputaţilor şi senatorilor, precizând ori de câte ori este cazul explicit faptul că anumiţi parlamentari sunt absenţi motivaţi de la lucrările în plen. Altminteri, cei interesaţi nu au posibilitatea să afle în fiecare zi ce face fiecare din cei 468 parlamentari", se mai arată în raportul IPP.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe