Ce se alege de România! Cine s-a ocupat de educaţia copiilor în ultimii ani. Ministerul Educaţiei a avut în 4 ani 5 miniştri şi 2 interimari

  • Ministerul Educaţiei a avut în 4 ani 5 miniştri şi încă 2 interimari
  • Pavel Năstase s-a luptat cu studiile doctorale şi a stat în funcţie şase luni
  • Profesorul de matematică Liviu Pop a ocupat funcţia de ministru 7 luni
  • Pentru Ecaterina Andronescu, nici a patra oară nu a fost cu noroc
  • Monica Anisie este ministrul cu cel mai lung mandat din ultimii 4 ani
Urmărește
799 afișări
Imaginea articolului Ce se alege de România! Cine s-a ocupat de educaţia copiilor în ultimii ani. Ministerul Educaţiei a avut în 4 ani 5 miniştri şi 2 interimari

Cine s-a ocupat de educaţia copiilor în ultimii ani. Ministerul Educaţiei a avut în 4 ani 5 miniştri şi 2 interimari

Educaţia a fost mereu în fruntea listei candidaţilor, cel puţin în campaniile electorale, relatează Aleph News. Toţi ţi-au prezentat-o ca pe o prioritate naţională. Au promis 6% din PIB.

În realitate, poţi să observi şi tu, cu ochiul liber, unde este educaţia. În ultimii patru ani, au fost 5 miniştri, fiecare cu oamenii şi promisiunile lui. Fiecare ţi-a prezentat învăţământul ca pe un tărâm al făgăduinţei.

„O să avem infrastructură, o să avem manuale, o să avem chiar şi toalete în toate şcolile”. Iar cea mai nouă este „o să avem tablete”. Şi ca un paradox, pe cei mai mulţi îi ţii minte doar pentru perlele care i-au remarcat.

Pavel Năstase

Proaspăt instalat la Palatul Victoria în 2017, Guvernul PSD îl punea şef la Educaţie pe Pavel Năstase, fost rector la ASE. Dorinţa ca doctoratele să fie evaluate doar de către universităţile de la care proveneau l-a zburat rapid din funcţie. A stat la minister şase luni.

Pavel Năstase, fost ministru al Educaţiei: „Dacă nu mi-am îndeplinit măsurile din programul de guvernare să fiu demis, dacă le-am îndeplinit să continui activitatea.“

Liviu Pop

Ai fi zis că primul ministru al Educaţiei care era profesor de matematică în preuniversitar ştie cel mai bine nevoile din învăţământ. Dar, realitatea l-a contrazis pe Liviu Pop. A rămas în mintea elevilor ca ministrul certat cu manualele auxiliare… şi puţin şi cu gramatica.

Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei: „Este esenţial faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu.“

Valentin Popa

Pop a fost înlocuit de Popa, Valentin Popa sau ministrul „pamblică”. Ţi-aş putea spune că el a bătut recordul pentru cele mai multe greşeli pe care le-a făcut un ministru al Educaţiei.

Valentin Popa, fost ministru al Educaţiei: „Mă bucur că am ajuns în ziua în care să tai pamblica“.

Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu sau Cati de la Educaţie a sperat că a patra oară va fi cu noroc. A promis ce ştie mai bine… să promită. Reforme care n-au mai apărut. Şi-a părăsit din nou fotoliul de ministru, după nouă luni pline de declaraţii controversate.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei: „Profitul pe care-l obţine o companie de taximetre (aplauze ironice din partea elevilor olimpici)“.

Monica Anisie

Şi ajungem la punctul culminant, în prezent. Nu prea ne-a fost clar ce îşi propusese Anisie la preluarea mandatului. A venit pandemia şi i-a dat peste cap toate planurile. Şcoala online, lipsa tabletelor şi a infrastructurii s-au spart în capul ei. Iar măsurile de siguranţă din şcoli au cam încurcat-o.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: „Să poarte mască, să aibă vizieră sau să fie băncuţa dotată cu pexiglas.“

Părerea expertului în Educaţie, Rareş Cîrligeanu

I-ai văzut pe cei care s-au ocupat şi nu prea de educaţia copilului tău în ultimii ani. Cu ce am rămas îţi spune Rareş Cîrligeanu, expert în educaţie.

Rareş Cîrligeanu, expert în educaţie: „Acest «du-te, vino» la uşa ministerului nu a făcut decât să scadă foarte mult credibilitatea pe care această instituţie o mai are. Agenda lor a părut să fie total diferită faţă de cea care ar trebui să fie pentru sistemul educaţional care tinde spre perfecţionare. Efectele începem să le vedem, notele tot mai mici la examenele de final de an, nivelul a scăzut, evaluările la testele PISA, rezultate mai mici decât acum cinci ani de zile.“

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici