- Home
- Politic
- (16.01.2013, 14:48)
- Irina Tacu
Ce spun parlamentarii despre limita de 4.000 de lei pe lună pentru cazare
Dan Radu Ruşanu a declarat marţi că parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei pentru cheltuielile de cazare, suma fiind redusă de la 7.500 de lei pe lună, unii senatori şi deputaţi considerând că banii sunt suficienţi pentru o soluţie "decentă" de cazare, în timp ce alţii susţin că nu sunt mulţumiţi.
Urmărește
1679 afișări
Ce spun parlamentarii despre limita de 4.000 de lei pe lună pentru cazare (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
Şerban Nicolae (PSD) cere bani pentru chirie în condiţiile în care susţinea că deţine casă în Ilfov
Senatorul PSD Şerban Nicolae solicită sume pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX, în condiţiile în care preciza la momentul depunerii candidaturii că deţine o casă de locuit în Ilfov de aproape 500 de metri pătraţi.
Senatorul PSD se află pe lista comunicată de Senat, la solicitarea MEDIAFAX, între parlamentarii care au solicitat sume pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în regim particular, în cuantum de 101,5 lei pe noapte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Totodată, în declaraţia de avere depusă odată cu dosarul de candidatură în 15 octombrie 2012, acesta menţiona că deţine o casă de locuit în judeţul Ilfov de 490 de metri pătraţi, în "devălmăşie" cu Adriana Nicolae. În secţiunea destinată periodei de timp în care a fost dobândită, Şerban Nicolae menţionează anii 2009-2011 şi precizează că aceasta este obţinută prin "construcţie".
Conform Statutului parlamentarilor, "deputaţilor şi senatorilor, care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti, li se asigură pe durata mandatului cazare gratuită sau, la alegere, în cazul în care nu beneficiază de cazare gratuită, li se acordă, pe noapte, pe bază de declaraţie pe propria răspundere dată în condiţiile legii, 70% din tariful minim practicat de unităţile hoteliere şi care este achitat unui deputat sau senator".
Potrivit declaraţiei de avere, Şerban Nicolae mai deţine teren agricol în Ilfov de 1650 de mp şi teren intravilan de 550 mp, un autoturism Land Rover Freelander şi bijuterii şi obiecte de artă de aproximativ 25.000 de euro.
Senatorul PSD mai susţine că a acordat împrumut circa 300.000 de lei către societatea de avocatură Şerban Nicolae şi Asociaţii, dar şi 100.000 de lei către Tempus Grup. Totodată, el are datorii de 200.000 de euro către o persoană fizică, cu termen de achitare în 2022.
Nazare (PDL): Nu vreau cazare la hotel, 4.000 de lei e mai mult decât suficient să plăteşti chiria
Deputatul PDL de Brăila Alexandru Nazare a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu doreşte să aibă cazare la hotel şi că acordarea sumei de 4.000 de lei pentru a putea închiria un apartament "este mai mult decât suficient" şi "se poate trăi mai mult decât decent în Bucureşti".
"Nici nu vreau hotel, 4.000 de lei e mai mult decât suficient să plăteşti chiria, să-ţi închiriezi un apartament şi să trăieşti mai mult decât decent în Bucureşti", a spus Alexandru Nazare.
Popescu (PDL): Cu 4.000 de lei e o super cazare; N-am stat la hotel în 2004-2008, nici acum nu vreau
Deputatul PDL Florin Popescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că susţine ideea ca parlamentarii să nu mai fie cazaţi la hotel pentru reducerea cheltuielilor, arătând că, în cazul în care li se acordă 4.000 de lei pentru a închiria o locuinţă, au parte de "o super cazare".
"Cu 4.000 de lei e o super cazare. Eu am fost parlamentar în 2004-2008 şi n-am stat nici atunci la hotel, nici acum nu vreau. Consider că sunt foarte mari cheltuielile bugetare pentru cazarea parlamentarilor la hotel şi în perioada de criză ţara nu şi le permite. Nu mi se par normale nici cheltuielile pentru alţi demnitari cărora li se dă vilă de protocol de la RA-APPS plătite de stat. Sunt nişte cheltuieli foarte mari, pe care statul ar trebui să le restrângă", a spus Popescu.
El a arătat că sunt aproximativ 200 de demnitari care au primit vilă de protocol de la RA-APPS.
De asemenea, Florin Popescu, vicepreşedinte PDL, a precizat că în perioada 2004-2008, când era parlamentar, pentru a se caza în alt loc decât la hotel a primit suma de 25 de milioane de lei.
Deputat UDMR de Sălaj: Stau în chirie încă de acum două mandate, mă încadrez în 4.000 de lei
Deputatul UDMR de Sălaj Seres Denes afirmă că el stă în chirie de două mandate şi se încadrează în suma de 4.000 de lei, opinia sa fiind împărtăşită şi de senatorul Alexandru Vegh, care crede că parlamentarii se pot descurca să plătească chirie cu aceşti bani.
Deputatul UDMR de Sălaj Seres Denes a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a ales să locuiască în chirie încă de acum două mandate şi că se încadrează în suma de 4.000 de lei.
"Stau în chirie încă de acum două mandate. Pentru chirie, utilităţi şi menaj mă încadrez în 4.000 de lei. Din punctul de vedere al bugetului, propunerea privind mutatul deputaţilor în chirie este bună, dar, totuşi, încă nu s-a făcut un calcul în care să fie luate în considerare şi alte aspecte, cum ar fi cel al transportului. Pentru cei care stau la hotel, vine un microbuz care îi duce zilnic la Parlament, dar dacă vom sta toţi în chirie, cum se va proceda? Eu am avut noroc şi mi-am găsit chirie undeva aproape de centru, dar nu toţi îşi vor găsi la fel", a declarat Seres Denes.
Potrivit acestuia, legea privind statutul deputatului şi al senatorului stipulează că parlamentarilor care nu au domiciliul în Bucureşti li se asigură, la alegere, cazare gratuită sau procent din tariful minim practicat de hoteluri, astfel că din această sumă îşi plăteşte lunar chiria şi cheltuielile.
La rândul său, senatorul UDMR de Sălaj Alexandru Vegh a declarat corespondentului MEDIAFAX că, fiind la primul mandat de parlamentar, a avut o singură deplasare la Bucureşti şi a stat la hotel.
"Nu am văzut până acum ca preşedintele Senatului să fi făcut vreo declaraţie privind o posibilă mutare a senatorilor în chirie, eu ştiu că actualele discuţii privesc doar Camera Deputaţilor. Dacă se va decide însă ca şi senatorii să se mute în chirie, mă voi conforma. Doar o singură dată am fost până acum la Bucureşti şi am stat la hotel. Nu îmi trebuie neapărat un hotel de cinci-şase-şapte stele. De altfel, văzând ce discuţii sunt mai nou, am şi început să caut o garsonieră în Bucureşti, unde să mă mut în chirie. Cred că te poţi încadra în 4.000 de lei”,a spus Vegh.
Potrivit lui Vegh, ar putea fi găsite, totuşi, alte variante de a face economii la bugetul Parlamentului, eventual prin negocieri cu reprezentanţii hotelurilor.
"Mutarea parlamentarilor ar fi o economie la buget, dar nu ştiu dacă este totuşi cea mai bună soluţie. Cred că s-ar putea negocia cu reprezentanţii hotelurilor, astfel încât să ne încadrăm în banii acordaţi de Camera Deputaţilor şi de Senat, ori ar putea fi găsite şi alte modalităţi de a limita cheltuielile la buget", a spus Alexandru Vegh.
Chelaru: Eu aş prefera să rămân la hotel, dar dacă nu mă încadrez în banii alocaţi, îmi caut gazdă
Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat miercuri că ar dori să rămână cazat la hotel, motivat de "puterea obişnuinţei", dar şi de facilităţile asigurate, însă în situaţia în care nu se va încadra în suma stabilită în acest sens îşi va căuta o "gazdă".
"Eu cred că dacă vor fi foarte mulţi senatori care vor dori să rămână (cazaţi la hotel, n.r.), sau să stabilească să locuiască într-un anume hotel există posibilitatea – şi se va decide la nivelul fiecărui grup parlamentar – ca el să negocieze pe grup. Însă nimic nu împiedică un parlamentar să-şi negocieze la un hotel sau la o casă, la o pensiune(...). Eu am stat opt ani la hotel, prefer să stau la hotel, dar în condiţiile în care suma respectivă nu îmi va permite să stau la hotel o să-mi caut o gazdă", a susţinut Chelaru.
El a afirmat că printre motivele pentru care ar dori să rămână cazat la hotel se numără "puterea obişnuinţei", facilităţile asigurate de operatorii hotelieri în ceea ce priveşte "curăţenia, zona păzită, sigură", dar şi locaţia centrală în Capitală.
De asemenea, Chelaru a menţionat că este posibil ca după depăşirea crizei economice mulţi dintre parlamentari să dorească să revină la cazarea la hotel.
Senatorul PSD a precizat că deocamdată Senatul are mai multe contracte încheiate cu unităţile hoteliere până la 1 martie.
"Până la 1 martie probabil aceste contracte vor funcţiona în continuare, e firesc, şi în luna februarie fiecare parlamentar va lua o decizie cu privire la modul în care se va caza pentru această sesiune şi pentru sesiunile următoare", a susţinut chestorul Senatului.
El a menţionat că în prezent sunt cazaţi la hotel circa 100 de senatori. În plus, Chelaru a menţionat că ar urma să fie operate modificări inclusiv în ceea ce priveşte cheltuielile cu deplasările în teritoriu, fiind limitate la un singur drum dus-întors pe săptămână, fie cu avionul, fie cu automobilul în limita a 7,5 litri de combustibil la suta de kilometri parcurşi.
Chestorul a menţionat că suma alocată pentru cazarea parlamentarilor, estimată la aproximativ 4.000 de lei pe lună, va fi stabilită prin hotărârea Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.
Borbely: Suma propusă pentru cazarea parlamentarilor este rezonabilă
Deputatul UDMR Laszlo Borbely crede că suma care se propune a fi alocată pentru cazarea parlamentarilor, de 4.000 de lei, este rezonabilă şi se poate locui onorabil din aceşti bani, afirmând însă că încă nu a avut timp să se gândească la o eventuală chirie.
Deputatul UDMR Laszlo Borbely, vicepreşedinte politic al Uniunii, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că este clar că în momentul de faţă trebuie luate măsuri de reducere a cheltuielilor, amintind că în perioada postdecembristă au existat unele propuneri pentru cazarea parlamentarilor, una fiind făcută chiar de el, când era ministru.
"Eu am o vechime în Parlament. În 1991, când era preşedinte al Camerei Dan Marţian, îmi amintesc că exista un proiect de construire a unui hotel pentru parlamentari, cineva ar trebui să adune cât economiseam de atunci, dacă se realiza. Eu însumi am propus în 2008, când am predat două blocuri cu 120 de apartamente, lângă Parlament, să se facă acolo cazarea, dar nu s-a agreat ideea. Acum, suntem în faza în care clar se va lua o măsură", a spus Borbely.
El a apreciat că suma care se propune a fi alocată pentru cazarea parlamentarilor, de 4.000 de lei, este rezonabilă şi că se poate locui onorabil din aceşti bani.
"Prin statut, se alocă o sumă care nu trebuie să fie mai mică decât un procent din salariul brut, undeva la 3.500 de lei. 4.000 de lei, cred că este o sumă cu care se poate locui onorabil, acoperind consum şi chirie, o sumă rezonabilă. Dacă fiecare trebuie să-şi caute chirie, ne conformăm. Eu n-am avut încă timp să mă gândesc, vom vedea care e situaţia, mai discutăm, ştiu că deocamdată e o propunere a coaliţiei", a afirmat Borbely.
Mircea Toader: Stau cu chirie, acum 2 ani am fost atacat în lift, mi s-a furat telefonul
Preşedintele Comisiei de Abuzuri din Cameră, deputatul PDL Mircea Toader, a declarat, miercuri, că el a locuit într-un apartament închiriat şi că acum doi ani a fost atacat în lift şi i s-a furat telefonul, dar nu a renunţat la acel imobil, în care va locui şi în continuare.
"Eu nu stau la hotel. Stau într-un apartament închiriat şi rămân acolo. În ce priveşte chiria, e o înţelegere şi în orice caz mă încadrez în sumă", a spus Toader.
El a arătat că nu se simte ameninţat pentru că stă într-un apartament închiriat, aşa cum au declarat alţi colegi parlamentari care au invocat faptul că în chirie nu există securitatea oferită de hoteluri.
"Nu m-am simţit ameninţat, cu toate că eu, acolo unde stau, am fost atacat în lift şi mi s-a luat telefonul. M-a împins, mi-a luat telefonul şi la revedere", a spus Toader, care a arătat că nu a schimbat apartamentul în urma acestui incident.
În ceea ce priveşte serviciile de curăţenie pe care hotelurile le oferă, spre deosebire de chirie, Toader a spus că această situaţie este una subiectivă şi că el, încadrându-se în suma dată de Parlament, plăteşte o menajeră pentru curăţenia în apartament.
"E subiectivă situaţia. Sigur că nu fac eu curăţenie, şi eu angajez pe cineva să facă curăţenie, dar nu trebuie să facă în fiecare zi", a spus Toader.
Mate Andras: Banii pentru chirie sunt suficienţi. Laszlo Attila: Vreau la hotel ca să socializez
Deputatul UDMR Mate Andras se declară mulţumit de cei 4.000 de lei pe care ar putea să îi primească lunar pentru cazare, însă susţine că în cazul în care toţi parlamentarii ar locui în chirie agenţiile imobiliare ar majora preţurile, în timp ce senatorul Laszlo Attila vrea la hotel, să socializeze.
Mate Andras a declarat miercuri că în cei opt ani petrecuţi ca parlamentar a stat la hotel doar câteva luni, în restul perioadei locuind doar în apartamente închiriate.
"Eu sunt la al treilea mandat de deputat şi în ultimii opt ani am locuit numai cu chirie. A fost o scurtă perioadă, de câteva luni, când am stat la hotel. Cred că se poate locui cu chirie în Bucureşti, iar suma oferită, de 4.000 de lei pe lună, este suficientă, un parlamentar se poate descurca cu aceşti bani să îşi închirieze o garsonieră sau un apartament. Eu sunt mulţumit cu aceşti bani", a spus Mate.
Potrivit acestuia, în cazul în care majoritatea parlamentarilor ar opta pentru închirierea de apartamente ar exista riscul majorării preţurilor de către agenţiile imobiliare din Bucureşti.
"Cred că se va influenţa preţul pieţei, există acest risc", a adăugat Mate.
La rândul său, senatorul UDMR Laszlo Attila spune că preferă varianta cazării la hotel.
"Eu sunt la primul mandat şi optez pentru hotel, să fiu împreună cu mai mulţi colegi, să socializez, să-i cunosc. Cred că poate fi făcut un efort pentru a se negocia cu hotelierii, este vorba, totuşi, de parlamentarii unei ţări", a spus Laszlo.
Deputatul UDMR Marko Attila: Din 4.000 lei oricine îşi poate închiria un apartament decent
Deputatul UDMR de Covasna Marko Attila consideră că din 4.000 lei oricine îşi poate închiria un apartament decent în Bucureşti, adăugând că el a luat deja o locuinţă în chirie şi că îşi poate acoperi cheltuielile de cazare din suma alocată.
Marko Attila a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că din cei 4.000 de lei de care beneficiază parlamentarii pentru cheltuielile de cazare se pot închiria apartamente decente în Capitală.
"Opinia mea este că cei care vor îşi pot rezolva cazarea chiar şi cu sume mai mici. Eu sunt la primul mandat, dar consider că din 4.000 de lei oricine îşi poate închiria un apartament decent în Capitală", a spus Marko.
Deputatul UDMR de Covasna a adăugat că el a închiriat deja un apartament, iar din suma care i se va aloca îşi poate acoperi cheltuielile de cazare.
Preşedintele Comisiei parlamentare SIE: Nu dau nimic din buzunar pentru cazare, mai bine stau acasă
Preşedintele Comisiei pentru controlul activităţii SIE, deputatul PNL Mihăiţă Calimente, a declarat miercuri că nu este dispus să dea din propriul buzunar nimic pentru acoperirea contravalorii cazării sale în Bucureşti, el arătând că, dacă ar da 1.000 de lei din 4.000, mai bine ar sta acasă.
"Eu din propriul buzunar nu sunt dispus să dau nimic, pentru că dacă din 4.000 (de lei - n.r.) mai dau o mie de lei pe cazare înseamnă că mai bine stau acasă. Eu nu am altă sursă de venit, nu se poate, pentru că trăiesc numai din salariu, nu am alt venit, nu am activităţi economice, nu am ONG-uri", a spus Calimente, deputat de Arad.
El a precizat că, dacă se va decide ca parlamentarii să renunţe la hotel, atunci îşi va căuta un apartament pentru a-l închiria.
"Dacă astea sunt condiţiile şi dacă bugetul nu se măreşte, e normal să ne adaptăm, pentru că nu există altă soluţie, având în vedere că suntem 118 parlamentari în plus, iar banii rămân aceiaşi. Dacă se va hotărî să ne mutăm de la hotel, voi căuta un apartament, cred că în suma respectivă (3.500 de lei - n.r.) se poate găsi un apartament", a spus Calimente.
El a arătat că este un parlamentar vechi şi a stat la hotel de la început.
"E şi o problemă de negociere. Preţul pentru hotel, în bani reali, era mult mai mare înainte. S-a mai negociat, s-a mai redus din preţ. Micul dejun şi accesul la facilităţi de sport ale hotelului erau un bonus pe care hotelul l-a oferit, deci acestea nu se plătesc. Eu cred că se poate soluţiona, pentru că şi hotelului îi convine ca timp de patru ani să aibă spaţiul ocupat zi de zi', a spus Calimente.
Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a declarat, marţi, la finalul discuţiilor privind economiile în bugetul Parlamentului, că una dintre posibilităţile ca senatorii şi deputaţii să rămână la hotel este aceea ca grupurile parlamentare să negocieze cu unităţile de cazare.
Neacşu a precizat că decizia finală în cazul cazării parlamentarilor va fi luată vineri, în cadrul unei noi discuţii cu liderii de grupuri parlamentare şi preşedintele Camerei Deputaţilor.
Liderul deputaţilor PNL, Dan-Radu Ruşanu, a declarat marţi că plenul celor două Camere ale Parlamentului se va întruni luni pentru a modifica Statutul senatorilor şi deputaţilor, astfel încât să poată fi operate economiile bugetare.
Dan Radu Ruşanu a declarat, marţi, că parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei pentru cheltuielile de cazare, obţinuţi în baza unei declaraţii pe propria răspundere că nu deţin locuinţe în Capitală, urmând ca fiecare dintre aceştia să opteze pentru forma de cazare.
Ruşanu a susţinut, la finalul discuţiilor care au avut loc la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, că sumele pentru cheltuielile de cazare per parlamentar se vor reduce de la 7.500 de lei lunar la 4.000 de lei. "În cei 4.000 de lei se vor încadra, că vor dormi la hotel, că vor dormi în gazdă sau în altă parte sau vor face naveta, important este ca suma respectivă să nu depăşească 4.000 de lei şi atunci această cheltuială este o economie pe bugetul Parlamentului privind cazarea parlamentarilor. (...) Economia faţă de suma care este alocată acum pentru cazare de 7.500 de lei, nu va fi mai mult de 4.000 de lei", a explicat Ruşanu.
Citeşte şi:
Ruşanu: În privinţa cazării, fiecare parlamentar trebuie să se încadreze în limita a 4.000 lei lunar
El a precizat că fiecare deputat sau senator va trebui, în schimbul acestei sume, să dea o declaraţie pe propria răspundere că nu deţine locuinţe în Bucureşti sau Ilfov.
Propunerile de economisire avansate de Camera Deputaţilor pentru încadrarea în buget
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit, miercuri, 9 ianuarie, cu liderii de grup, la reuniune stabilindu-se o serie de propuneri de economisire, printre care eliminarea cazării la hotel, diminuarea sau tăierea diurnelor şi nedecontarea benzinei, care vor fi negociate joi cu Finanţele.
Surse participante la reuniunea dintre liderii de grup şi Valeriu Zgonea au precizat pentru MEDIAFAX că în cadrul întrevederii au fost avansate mai multe propuneri de economisire pentru încadrarea în bugetul pe 2013, care va fi echivalent cu bugetul pe 2012, în condiţiile în care numărul de deputaţi a crescut semnificativ.
Potrivit surselor citate, printre propunerile de economisire s-au numărat eliminarea cazării la hotel a deputaţilor, pentru care s-a plătit în 2012 o sumă ridicată, în condiţiile în care pentru un parlamentar cazat la hotel Camera achită circa 8.000 de lei.
Propunerea avansată miercuri a fost de a se elimina cazarea deputaţilor la hotel, astfel încât aceştia să stea cu chirie, situaţie în care s-ar face economii semnificative, întrucât pentru chiria unui deputat Camera achită 3.500-3.800 de lei.
O altă propunere a fost aceea de diminuare sau tăiere a diurnelor deputaţilor, care sunt în acest moment de 1,2% din valoarea indemnizaţiei.
Nedecontarea carburanţilor folosiţi la maşinile deputaţilor a reprezentat o altă propunere luată în calcul, aceasta fiind comasată cu propunerea ca aleşii să achite din banii lor contravaloarea întreţinerii şi reparaţiilor maşinilor.
Aceste propuneri, dar şi altele care au fost avansate miercuri în întrevederea dintre Zgonea şi liderii de grup vor fi contabilizate într-un draft cu care reprezentanţii Camerei vor merge joi la întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe, unde se stabileşte proiectul de buget al Camerei pe 2013.
Aceste propuneri au fost avansate în condiţiile în care legea nu permite tăierea indemnizaţiilor deputaţilor.
Pentru a opera aceste propuneri, în întrevederea de miercuri s-a stabilit să se modifice Statutul deputaţilor şi senatorilor, care are prevederi referitoare la cazarea la hotel şi la diurne, astfel încât implementarea lor să poată fi făcută legal.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 14:20