- Home
- Politic
- BUCURESTI, (19.12.2017, 18:27)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce spune Eugen Tomac, după ce un senator PMP a votat Legea ANI: A fost o eroare; A lipsit de la şedinţa de grup
Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că senatorul PMP Gheorghe Baciu, care a votat Legea ANI, menită „să şteargă cu buretele” incompatibilităţile aleşilor constatate între anii 2007-2013, nu va fi sancţionat, deşi PMP a anunţat că nu va vota proiectul.
Urmărește
194 afișări
Ce spune Eugen Tomac, după ce un senator PMP a votat Legea ANI: A fost o eroare; A lipsit de la şedinţa de grup
„Am avut o discuţie în această dimineaţă cu domnul senator Baciu care şi-a motivat eroarea votului dat prin simplul fapt că nu a fost prezent la şedinţa de grup de ieri (luni-n.r.) dimineaţă, convocată de domnul preşedinte Traian Băsescu prin care foarte clar s-a trasat decizia de a vota în bloc împotriva acestei iniţiative privind modificarea Legii ANI. Faptul că domnia sa a fost singurul prezent în plen şi a votat a fost pentru noi o surpriză neplăcută şi în mod sigur asemenea erori pe viitor nu se vor mai repeta”, a declarat preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
PMP a declarat, luni, în plenul Senatului că nu va vota proiectul care modifică Legea ANI.
De asemenea, modificarea adusă Legii ANI a fost criticată şi de preşedintele PMP, Traian Băsescu, care a afirmat că astfel majoritatea parlamentară"şterge cu buretele" incompatibilităţile constatate în perioada 2007 - 2013 în cazul primarilor şi parlamentarilor şi "prăbuşeşte ANI".
"Deci, asta da lovitură! Toată lumea s-a uitat pe 303 (Legea 303/2004 - n.r.) şi astăzi a trecut cu votul majorităţii această lege care pur şi simplu prăbuşeşte ANI şi şterge cu buretele incompatibilităţile pentru parlamentari, incompatibilităţi în perioada 2007 - 2013 (...). Şi primarii, despre care se spune aşa: dacă s-a constatat incompatibilitatea în mod definitiv, în instanţă, nu pot ocupa funcţii în aparatul de stat, dar pot candida la primar. (...) Astăzi şi-au rezolvat două probleme: problema parlamentarilor incompatibili şi problema primarilor şi consilierilor incompatibili", a declarat Traian Băsescu.
Preşedintele PMP afirma şi că vrea să ştie cum au votat fiecare dintre parlamentarii din Comisia juridică în cazul modificărilor la Legea ANI.
"Eu am însă o întrebare publică, pentru că această lege a trecut prin Comisia juridică: vreau să ştiu cum a votat fiecare parlamentar din Comisia juridică", a spus Traian Băsescu.
Proiectul pentru modificarea Legii ANI a fost adoptat, în Senat, cu 77 de voturi „pentru” şi 39 „împotrivă”. Din cele 77 de voturi exprimate în favoarea proiectului de lege 68 au fost asigurate de parlamentarii PSD şi ALDE, 1 vot de senatorul PMP Gheorghe Baciu şi 8 voturi au aparţinut senatorilor UDMR, potrivit listelor de vot solicitate de Grupul parlamentar al PNL şi date publicităţii.
Proiectul de lege trebuia să fie votat de 69 de senatori pentru a fi adoptat.
Senatul a fost Cameră decizională în cazul proiectului de modificare a Legii ANI.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe