Ziariştii au constatat în prima zi de lucru a Camerei de după Paşti, modificări legate de accesul lor la nivelul P1. De pe holul din faţa sălii de plen fuseseră scoase fotoliile şi televizorul de la care reprezentanţii mass-media puteau urmări lucrările Camerei Deputaţilor şi puteau să ia interviuri deputaţilor la ieşirea din şedinţă.
Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu a spus că nu ştie nimic despre această decizie, în timp ce liderul independenţilor Eugen Nicolicea a arătat că a fost de acord cu ea, iar liderul grupului PDL Mircea Toader a precizat că decizia a fost luată pentru că trebuiau aşezate ministudiourile televiziunilor în mod organizat.
„Asta este corectitudine, să stăm noi grămadă?”, a spus Mircea Toader, întrebat dacă i se pare corectă decizia Biroului Permanent.
El a adăugat că ministudiourile televiziunilor au fost aşezate cu un etaj mai jos şi acest lucru nu are legătură cu accesul ziariştilor pe holul sălii de plen.
Potrivit lui Mircea Toader, discuţiile din Biroul Permanent au vizat crearea unor ministrudiouri la nivelul P al Palatului Parlamentului.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Adrian Năstase (PSD) a declarat că este adevărat că are o relaţie specială cu presa şi că, de aceea, doreşte să o păstreze şi ar vrea ca ziariştii să aibă acces peste tot pentru a vedea ce se întâmplă.
Biroul Permanent al Camerei deputaţilor a adoptat în 23 martie o hotărâre potrivit căreia se înfiinţează un Centru media al Camerei la nivelul P al Palatului Parlamentului, cu un etaj mai jos decât cel al sălii de plen. Potrivit deciziei, acest Centru va găzdui ministudiorile posturilor de televiziune, centrul de presă şi sala de conferinţe de presă. Pentru acest scop Muzeul Parlamentului a fost mutat într-o altă locaţie. „Dotările aferente funcţionării Centrului media vor realocate de la etajul P1 la P”, se arată în hotărâre.