Centenar 2018. Liderul unui partid politic cere PACT naţional pentru UNIREA cu Republica Moldova

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a propus, sâmbătă, un pact naţional pe care sa-l susţină toate partidele politice cu privire la accelerarea procesului de unire a Republicii Moldova cu România, susţinând că este nevoie de o agendă asumată a reunirii celor două state româneşti.

Urmărește
6727 afișări
Imaginea articolului Centenar 2018. Liderul unui partid politic cere PACT naţional pentru UNIREA cu Republica Moldova

Centenar 2018. Liderul unui partid politic propune un PACT naţional pentru UNIREA cu Republica Moldova

”Viaţa politică impune curaj şi viziune. Tocmai de aceea, anunţ astăzi, în această zi de mare sărbătoare pentru toţi românii, că voi propune un Pact Naţional pe care sa-l susţină toate partidele politice cu privire la accelerarea procesului de Unire a R. Moldova cu România. Trebuie să avem o agendă asumată a reunirii celor două state româneşti şi să continuăm în ritm susţinut procesul reîntregirii. România regelui Ferdinand nu mai este întreagă. De aceea, astăzi, avem obligaţia să readucem acasă acest ţinut românesc numit Basarabia. Stă în puterea noastră să o facem. Trebuie să luptăm pentru ca ziua de 1 Decembrie să fie sărbătorită în mod oficial, din nou, până la Nistru”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a mai afirmat că nu este nimic mai nobil şi mai important decât să ”lupta, în anii ce urmează, pentru a-i readuce acasă pe românii furaţi”.

”Totuşi, în cei 100 de ani s-a întâmplat ceva grav. Peste 3,7 milioane de cetăţeni români au devenit peste noapte, fără voia lor, cetăţeni ai URSS. Românii de la est de Prut sunt parte a României pe care noi azi o sărbătorim. Ei însă nu se bucură alături de noi. Acolo nu e sărbătoare. Statul creat pe aceste ţinuturi româneşti promovează un trecut fals şi încă ţine în întuneric o parte a poporului român”, a adăugat Tomac.

Liderul PMP mai arată, în mesajul său, că s-a scurs un secol de când România şi-a dobândit identitatea de stat care îi cuprindea pe toţi românii.

”În cei 100 de ani, am trecut printr-un război în care am pierdut sute de mii de vieţi ale militarilor români. Tineri din toate provinciile ţării înrolaţi în Armata Română au murit pentru demnitatea poporului român. A urmat apoi comunismul, supunându-ne la tot ce e mai rău. Ne-a băgat în puşcărie elita politică care a creat România anului 1918, a introdus cenzura şi poliţia politică, a clădit, prin deformarea realităţii, un stat artificial prorus. Dictatura comunistă nu a rezistat, iar în decembrie 1989, românii au vărsat din nou sânge pentru libertate. România a revenit la democraţie şi s-a reconectat la Europa, ştergând cu toată forţa urmele nefaste ale perioadei când puterea politică era controlată de Moscova. Astăzi, suntem în NATO şi în Uniunea Europeană, în siguranţă, cu o perspectivă frumoasă de dezvoltare ca naţiune”, mai precizează Eugen Tomac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici