Ceremonia de Comemorare a Holocaustului. Premierul Nicolae Ciucă: Ce se întâmplă atunci când majoritatea nu ia atitudine în faţa unor indivizi ori grupuri care promovează idei otrăvitoare pentru societate

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la ceremonia dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului şi memoriei victimelor Pogromului Legionar din Bucureşti (ianuarie 1941)

Urmărește
542 afișări
Imaginea articolului Ceremonia de Comemorare a Holocaustului. Premierul Nicolae Ciucă: Ce se întâmplă atunci când majoritatea nu ia atitudine în faţa unor indivizi ori grupuri care promovează idei otrăvitoare pentru societate

Nicolae Ciucă, Facebook

La ceremonie au participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti- Cultul Mozaic, Silviu Vexler,  preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, şi  Şeful Statului Major al Apărării, General Daniel Petrescu. 

"Aducem omagiu uneia dintre cele mai cumplite pagini din istorie când ura, barbaria şi crima au adus umanitatea la tăcere şi au distrus destinele a milioane de oameni vinovaţi. Marcăm 78 ani de la lichidarea lagărului de exterminare la Auschwitz, într-un loc emblematic pentru comunitatea evreiască din România, care a fost martor atacurilor brutale împotriva evreilor în timpul pogromului de la Bucureşti, ianuarie 1941", a amintit Ciucă despre seria de manifestări violente şi crime împotriva evreilor, care au avut loc în timpul Rebeliunii legionare din ianuarie 1941. 

"27 ianuarie 1945 a însemnat finalul odiosului val de crime, marcând şi debutul unei lumi marcate pentru totdeauna de această vinovăţie. Omenirea şi-a asumat misiunea de a reclădi speranţa în umanitate şi în valorile fundamentale, precum şi de a onora neîncetat memoria victimelor şi de a sprijini supravieţuitorii".

"Această lecţie dură a istoriei ne reaminteşte de fiecare dată ce se întâmplă atunci când majoritatea nu ia atitudine împotriva unor indivizi şi grupuri care răspândesc idei otrăvitoare", a avertizat premierul Nicolae Ciucă. 

"Nu trebuie să-i uităm pe acei români curajoşi care s-au opus opresiunii", l-a citat premierul pe Elie Wiesel. 

Statul român şi-a asumat holocaustul în urmă cu două decenii, iar recent România a luată măsuri împotriva discursului instigator la ură. 

S-au produs paşi importanţi în clădirea Muzeului de Istorie al Evreilor şi al Holocaustului din România, a adăugat premierul. 

"Se cuvine ca în memoria milioanelor de persoane care au pierit în mod inuman şi brutal în lagărele de gazare, să reafirm angajamentul ferm pentru consolidarea unei societăţi profund ataşate valorilor democratice. Să păstrăm vie amintirea victimelor", şi-a încheiat premierul discursul dedicat victimelor Holocaustului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici