Cererea lui Nicolicea de sancţionare a lui Ponta, retrimisă la Comisia juridică a Camerei

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, luni, să retrimită Comisiei juridice cererea deputatului independent Eugen Nicolicea privind sancţionarea liderului PSD, Victor Ponta, după ce social-democraţii din Biroul Permanent au acuzat că votul a fost dat în Comisie fără majoritatea absolută a membrilor

Urmărește
1 afișare

"S-a hotărât retrimiterea la Comisia juridică a acestui raport, întrucât au fost unele discuţii legate de numărul de voturi care este necesar pentru luarea unei astfel de decizii. Doi membri ai Biroului permanent din partea PSD au invocat faptul că nu au fost 14, adică o majoritate absolută în comisie. Comisia juridică este formată de 26 de persoane, 12 au votat pentru, 8 împotrivă şi s-a considerat că nu este un vot care are majoritatea absolută de 14 membri", a explicat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a decis în urmă cu două săptămâni să avizeze sancţionarea cu avertisment a deputatul PSD Victor Ponta pentru calomnie.

Decizia a fost luată de deputaţii jurişti cu 12 voturi "pentru" şi opt voturi "împotrivă".

Nicolicea a sesizat Comisia juridică acuzându-l pe Ponta că l-a calomniat, în decembrie 2010, într-o emisiune televizată, prin afirmaţia potrivit cărora independentul "a şutit vreo 14 bile" la votul privind extinderea urmării penale faţă de Monica Iacob Ridzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici