- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cererea privind convocarea sesiunii parlamentare extraordinare, depusă la Parlament
Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a anunţat, luni, că solicitarea de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare în care să se discute despre situaţia politică şi reacţia autorităţilor la manifestaţii a fost depusă la conducerile celor două Camere ale Legislativului.
Mihai Voicu (Imagine: Liviu Chirca/Mediafax Foto)
"Cererea pentru convocare a fost depusă. Viceliderul grupului PNL de la Cameră, Eugen Nicolăescu, m-a informat că solicitarea a fost transmisă. Aşteptăm reacţia instituţională de la Cameră şi Senat pentru convocarea şedinţei Biroului reunit care să dezbată şi, sperăm, aprobe cererea noastră", a spus Mihai Voicu.
El a precizat că PNL a cerut reunirea comună a Camerelor pentru a discuta situaţia politică, Parlamentul având dreptul de a face dezbateri pe situaţia politică, precum şi pentru a analiza reacţia autorităţilor faţă de evenimentele din ultimele zile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Voicu a precizat că cele două Camere s-ar putea reuni lunea viitoare, într-un scenariu optimist.
PNL, PSD şi PC vor solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în care să se discute situaţia politică, soluţia avansată de opoziţie fiind cea a alegerilor anticipate, precum şi modul în care protestele au fost gestionate de către autorităţi, a declarat, luni, Crin Antonescu.
"Vom solicita, împreună cu colegii din PSD şi PC, o sesiune parlamentară extraordinară cât mai curând pe a cărei ordine de zi să se afle două subiecte principale: discuţia asupra situaţiei politice în care ne aflăm - şi o spun limpede: soluţia pe care noi o vedem este cea a alegerilor anticipate pentru care trebuie să existe un acord politic al unor forţe politice responsabile - şi, în al doilea rând, modul în care autorităţile responsabile au gestionat aceste evenimente în aceste zile", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, după şedinţa BPC al PNL.
Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Constituţia stabileşte că prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.
Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a Biroului Permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.
Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.
Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde ordinea de zi propusă, precum şi perioada de desfăşurare a sesiunii. Neaprobarea de către Cameră a ordinii de zi solicitate împiedică ţinerea sesiunii extraordinare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO