Cezar Preda: Băsescu a greşit, era supărat - ca deputat mă pot pronunţa despre viitorul premier

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial marţi, 15 martie.)

Urmărește
2 afișări

Liderul PDL Cezar Preda a declarat, marţi, la Realitatea TV, că preşedintele Traian Băsescu era foarte supărat când a lansat acuzaţiile la adresa sa, deputatul precizând că nu poate ignora "afirmaţiile" şi subliniind că în calitate de parlamentar se poate pronunţa despre viitorul premier.

Preda a spus că relaţia sa cu şeful statului nu poate fi oprită doar pentru ce a spus Traian Băsescu "într-un moment de supărare".

"Aici nu există niciun dubiu: preşedintele a greşit. Eu am dreptul, ca deputat al României să îmi exprim poziţia (...) despre viitorul prim-ministru al României, pentru că el va trece prin votul meu", a spus Preda.

El a adăugat că îl cunoaşte bine pe Traian Băsescu: "Era foarte supărat şi n-a mai ţinut cont de nimic", a spus Preda, comentând declaraţiile şefului statului la adresa sa.

Cezar Preda a menţionat că va candida în 2012 la Primăria Buzău. "Să vedem ce spun buzoienii", a spus Preda.

"Nu pe mine m-a jignit, spunând că nu ai valoare pentru că n-ai câştigat, ci 23 de judeţe unde avem lideri care muncesc zi de zi şi nu câştigă pentru că au în judeţele alea celealte partide lideri foarte puternici", a spus Cezar Preda.

El a adăugat că nu ar putea să spună niciodată că respectă doar învingătorul. "Asta este o boală a politicienilor români şi nu numai, în care nu discutăm decât cu câştigătorii", a spus Preda.

Deputatul s-a întrebat, retoric, dacă el avea valoare atunci când alerga din oraş în oraş, şi nu dormea nopţile, în campania împotriva demiterii preşedintelui prin referendum.

Cezar Preda a spus că aprecieri precum cele făcute de şeful statului poţi să primeşti de la adversari politici, dar de la un camarad niciodată. "Eu nu pot să trec pe lângă asemenea afirmaţii ca şi cum nu le văd, pentru că am familie, am prieteni, am oameni care mă cunosc", a spus Preda.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că pe Cezar Preda nu îl recomandă nimic pentru a candida pentru o funcţie în PDL, menţionând că acesta nu a câştigat nici măcar alegeri locale, iar acum îşi dă cu părerea despre desemnarea de către şeful statului a premierului.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii în contextul unor referiri la varianta unui premier tehnocrat. El a spus că nu a mai avut discuţii cu liderii PDL pe acest subiect, şeful statului adăugând de altfel că nu are "cea mai mare predispoziţie" pentru a discuta despre atribuţiile sale constituţionale.

Întrebat dacă este adevărat, aşa cum a scris presa, că le-ar fi explicat liderilor PDL că este prerogativa sa numirea premierului, preşedintele Băsescu a răspuns pozitiv.

"Da, este adevărat. Fusese declaraţia lui Cezar Preda care îşi dădea cu părerea. El nu a reuşit să câştige alegerile la Buzăou ca primar şi a aflat că el se pronunţă pe prim-miniştri....Să-şi vadă fiecare de responsabilităţile şi de atribuţiile lui", a spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici