„Acesta ar putea genera contacte între oamenii de afaceri, în special în domenii de nişă precum agricultura în zone aride, energie neconvenţională, IT, transporturi şi cercetarea în domeniul maritim”, se arată într-un comunicat transmis de MAE.
De asemenea, ministrul Baconschi a exprimat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte comune în vederea combaterii consecinţelor schimbărilor climatice.
Teodor Baconschi şi omologul australian au abordat, de asemenea, subiecte privind politicile de securitate, discuţiile concentrându-se pe Afganistan şi contribuţiile celor două ţări la stabilizarea situaţiei din regiune. În acest sens, şeful diplomaţiei române a exprimat aprecierea pentru angajamentul Australiei pentru stabilizarea Afganistanului ca principal contributor la ISAF al unei ţări ne-membre NATO, menţionează sursa citată.
Pe agenda discuţiilor s-au aflat, pe lângă aspectele privind relaţia bilaterală, subiecte privind dialogul în cadrul unor foruri internaţionale sau regionale. Ministrul Baconschi a subliniat că România susţine demersurile Uniunii Europene de construcţie şi consolidare a unui rol mai vizibil şi mai activ în regiunea Asia-Pacific, iar numirea recentă a ambasadorului României în China în poziţia de director general în cadrul SEAE reflectă expertiza ţării noastre în această regiune, se mai arată în comunicat.
Întrevederea ministrului Baconschi cu omologul australian a avut loc în marja participării la Conferinţa de Securitate de la München, care se desfăşoară între 4 şi 6 februarie.