Cezar Preda: PDL are nevoie de un suflu nou, schimbarea nu trebuie să producă schisme

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în partid este nevoie de un suflu nou care poate fi adus de un lider nou, precizând că schimbarea trebuie "făcută din interior cu prietenie", nu cu "schisme", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
10 afișări

"Susţinerea mea pentru Blaga nu vine neapărat dintr-o prietenie, din contră, de când lucrăm împreună s-au creat apropieri, dar nu prietenii. Eu cred că PDL are nevoie de o schimbare la vârf, de o poziţionare nouă. Ne trebuie un suflu nou, iar asta se face când vine un şef nou, cu un priect şi un suflu nou. Trebuie făcută schimbarea din interior cu prietenie, o schimbare care să nu producă schisme", a declarat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că, după ce şi-a anunţat susţinerea pentru Vasile Blaga, nu au apărut tensiuni între el şi ceilalţi membri democrat-liberali care nu sunt de aceeaşi părere cu el.

Cezar Preda a adăugat că îşi doreşte ca Emil Boc să rămână premier, dar nu şi şef de partid.

"Relaţia mea cu Oltean, cu Flutur, cu Udrea e la fel. Ce dacă Flutur i-a fezandat trei saptămâni - o lună pe toţi să stea pe Vasile Blaga, Oltean la fel cu ieşirile lui, nu trebuie să fiu prieten cu ei? Avem un partid în care se dezbat două moţiuni. Mi-aş dori să fie premier Emil Boc, dar nu preşedinte de partid. Dar asta nu înseamnă că dacă va ieşi preşedinte nu-l voi susţine. Îl voi susţine, dar nu chiar necondiţionat. O să-i spun când nu face bine, chiar dacă se mai supără unii", a spus Preda.

Referitor la declaraţiile lui Traian Băsescu, Cezar Preda a spus că până în prezent nu s-a întâlnit cu şeful statului, însă în mod cert nu poate fi vorba de un "război".

"Nu există niciun duel, niciun război, există chestiuni de comunicare care ne-au făcut să ne întâlnim în asemenea duel verbal. Nu e o ambiţie a mea să candidez pentru secretar general, e o muncă titanică, n-am vrut eu asta. Eu pot fi devotat partidului şi fără funcţii, aşa au vrut colegii mei. Pe cine alege partidul, acela va fi", a afirmat Preda.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că indiferent de ceea ce se va întâmpla, el nu va pleca niciodată din partid.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că pe Cezar Preda nu îl recomandă nimic pentru a candida pentru o funcţie în PDL, menţionând că acesta nu a câştigat nici măcar alegeri locale, iar acum îşi dă cu părerea despre desemnarea de către şeful statului a premierului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici