Cezar Preda spune că nu îl vede pe Cristian Preda în poziţia de preşedinte al PDL

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, înaintea reuniunii CNC, că nu l-ar vedea pe europarlamentarul Cristian Preda în poziţia de preşedinte al partidului, menţionând că agreează situaţia actuală, în care preşedintele de partid este şi premier.

Urmărește
5 afișări

Întrebat, referitor la derogarea privind vechimea în partid, dacă l-ar vedea pe Cristian Preda în funcţia de preşedinte al PDL, Cezar Preda a răspuns: "Nu".

Cezar Preda a mai spus că situaţia actuală, în care preşedintele de partid este şi premier, este bună.

Întrebat dacă funcţia de premier ar trebui separată de cea de preşedinte de partid, Cezar Preda a răspuns: "Părerea mea personală este că avem un preşedinte de partid care este şi premier şi e foarte bine. Îl susţin".

Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PDL va discuta sâmbătă şi va aproba eventual propunerile avizate, vineri, de Colegiul Director al formaţiunii, printre acestea numărându-se alegerea uninominală a conducerii şi acordarea de către Colegiu a derogărilor de la vechime pentru candidaturi.

Colegiul Director al PDL a dezbătut, vineri după-amiază, introducerea în statutul partidului a unor criterii de integritate pentru membri, precum şi propunerea ca cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, vineri seară, că liderii PDL au decis ca dacă un membru care vrea să candideze la prima funcţie în partid nu are cinci ani vechime, cum cere statutul, va putea obţine o derogare, aceasta urmând să fie acordată de către Colegiul Director.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda declarat, vineri, înainte de şedinţă, că derogările de la criteriul vechimii în partid pentru candidaturile la funcţii de conducere trebuie să fie "individuale", şi nu prevăzute în statutul formaţiunii.

Europarlamentarul Cristian Preda şi deputatul Sever Voinescu au susţinut, luni, în BPN, acordarea unei derogări de la criteriul vechimii, astfel ca la Convenţia Naţională din mai să poată candida la şefia PDL şi cei care nu au cinci ani vechime în partid, aşa cum prevede Statutul. Solicitarea a fost aprobată în unanimitate de BPN.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, i-a urat succes lui Cristian Preda, în varianta în care acesta îşi va depune candidatura la preşedinţia PDL, adăugând că a susţinut acordarea derogării de la criteriul vechimii prevăzut de Statut pentru candidaţii la şefia partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici