Chelaru: Blejnar, deranjat de numărul interpelărilor adresate ANAF de către senatorul Valer Marian

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat, luni, că preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, a trimis conducerii Senatului o scrisoare în care se arată deranjat de numărul întrebărilor şi interpelărilor adresate ANAF de către senatorul PSD Valer Marian.

Urmărește
18 afișări

Chelaru a menţionat că membrii conducerii Senatului au luat act "cu surprindere" de scrisoarea trimisă de Blejnar. Senatorul a mai declarat că scrisoarea fost trimisă fără "avizul şefului direct" al lui Blejnar.

În scrisoarea semnată de preşedintele ANAF se arată că interpelările au ca obiect solicitarea unor explicaţii asupra politicii Guvernului în probleme importante ale activităţii sale interne sau externe şi că în plenul Senatului nu pot fi formulate întrebări care privesc probleme de interes personal sau particular, care se referă la procese aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, care pot afecta soluţionarea unor cauze aflate în curs de judecată, care urmăresc în exclusivitate obţinerea unei consultaţii juridice sau tehnice ori care privesc activitatea unor persoane care nu îndeplinesc funcţii publice.

De asemenea, Sorin Blejnar arată că, în opinia sa, aspectele cu privire la care nu pot fi formulate întrebări nu pot face nici obiectul unor interpelări.

"Având în vedere frecvenţa interpelărilor şi întrebărilor formulate de către senatorul Valer Marian şi conţinutul acestora, precizăm că, potrivit dispoziţiilor din Hotărârea de Guvern 28/2005 privind Regulamentul Senatului, interpelările se fac în scris, arătându-se obiectul şi motivarea acestora, fără nici o dezvoltare, şi se depun la secretariatul desemnat al Senatului", se arată în documentul semnat de Blejnar.

Acesta mai arată că, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, parlamentarii trebuie să respecte prevederile regulamentare în ceea ce priveşte adresarea de întrebări şi interpelări, şi că nerespectarea prevederilor regulamentare pot constitui abateri diciplinare.

Senatorul PSD Valer Marian descria, recent, într-o declaraţie politică, "cercul relaţional şi infracţional din jurul preşedintelui ANAF", constituit din consilieri, experţi, asistenţi şi inspectori fiscali, "oamenii sub patronajul cărora s-a instituţionalizat şi generalizat corupţia şi contrabandă în vămi".

Blejnar i-a dat deja în judecată pe senatorul PSD Valer Marian, pe fostul director coordonator al Direcţiei judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin şi pe preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici