Chelaru: Solicitările DNA nu au respectat procedura, e o chestiune formală, discutăm în BP

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru a declarat, miercuri, că scrisorile primite de la ”un procuror de la DNA”, prin care se cer înscrisurile în cazul Şova, încalcă procedura dar este o ”chestiune formală”, arătând că se va discuta în Biroul Permanent, pentru trimiterea lor la comisia juridică.

Urmărește
99 afișări
Imaginea articolului Chelaru: Solicitările DNA nu au respectat procedura, e o chestiune formală, discutăm în BP

Chelaru: Solicitările DNA nu au respectat procedura, e o chestiune formală, discutăm în BP (Imagine: Răzvan Chirita/Mediafax Foto)

”Noi am primit, astăzi, două scrisori, a căror conţinut este extrem de simplu, în care un procuror din DNA ne cere să trimitem în dosarul 122, dosarul domnului Şova, datele, înscrisurile şi discuţiile care au avut loc. Vom hotărâ acum în Biroul Permanent procedura”, a precizat Chelaru, despre solicitările venite din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la Biroul Permanent al Senatului.

El a menţionat că este vorba despre ”toate înscrisurile legate de dosarul lui Dan Şova, inclusiv din votul de pe 25 martie”.

Ioan Chelaru a mai declarat că, în opinia sa, procedura presupune transmiterea scrisorilor către comisia juridică, ”care le va analiza şi va da un răspuns, ce anume se trimite”.

”După părerea mea, nu sunt lucruri secrete deloc, din acest punct de vedere cred că procedura nu a fost respectată din partea celor de la DNA, dar cred că asta este o chestiune formală şi sper ca cei din Biroul Permanent vor fi de acord să o acoperim”, a mai declarat vicepreşedintele Senatului.

Chelaru a explicat că încălcarea procedurii de către DNA se referă la faptul că această corespondenţă trebuia făcută prin Parchetul General şi Ministerul Justiţiei.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut preşedintelui Senatului, prin două cereri, toate înscrisurile întocmite de această Cameră, privind urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie, în 2014 şi 2015, o altă cerere vizând documentele în cazul senatorului Dan Şova.

Prima cerere adresată Senatului vine din partea Ministerului Pubic, Parchetul de pe lângă ÎCCJ, Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie şi este adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, având data de 14 aprilie 2015. Cererea a fost înregistrată la Biroul Permanent al Senatului.

În document se menţionează: ”În vederea documentării dosarului cu nr 122/P2012 ( dosarul senatorului Dan Şova, nr), vă solicităm să ne comunicaţi, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, în anii 2014 şi 2015, ca urmare a cererilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie în perioada 2014-2015.

O altă cerere solicită Senatului să comunice, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, ca urmare a cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din data de 13.03.2015, adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul nr. 122/2012.

Cea de-a doua cerere este trimisă cu data de 9 aprilie şi este semnată, ca şi prima cerere, de procurorul şef de secţie Constantin Claudiu Dumitrescu şi de procurorul Uncheşelu Jean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici