Chiliman şi Piedone au lansat campania "Apără Bucureştiul! Semnează pentru referendum"

Lideriii filialelor de Bucureşti ale PNL şi PC, Andrei Chiliman şi Cristian Popescu Piedone, au lansat, duminică, printr-o declaraţie de presă, campania "Apără Bucureştiul! Semnează pentru referendum", pentru strângerea de semnături pentru referendum local referitor la Legea Capitalei.

Urmărește
8 afișări

Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a precizat că organizaţia pe are o conduce, împreună cu filiala PC Bucureşti, vor constitui echipe comune de voluntari care vor amplasa puncte fixe de adunare a semnăturilor în favoarea organizării referendumului local prin care li se va acorda bucureştenilor posibilitatea de a se exprima în legătură cu prevederile proiectului Legii Capitalei propus de PDL.

Chiliman a precizat că această campanie nu are un caracter electoral şi nu promovează alianţa dintre PNL şi PC sau un candidat al acesteia, ci este o campanie politică, de responsabilizare civică.

El a arătat că organizaţiile de Bucureşti ale PNL şi PC lansează campania de apărare a Capitalei în faţa "tentativei de jaf operată de gruparea politico-financiară condusă de Traian Băsescu şi Elena Udrea".

"Tentativa de jaf a grupării Udrea îmbracă forma aşa-numitului proiect de Lege a Capitalei în care toţi banii bucureştenilor, adică peste 2,5 miliarde de Euro pe an, urmează să fie gestionaţi de CGMB, care urmează să numească şi primarii de sector, în locul celor aleşi, pe care Udrea speră să-i poată controla prin CGMB. Elena Udrea ştie că nu va putea ajunge niciodată primar general prin votul bucureştenilor, dar speră că, prin această lege ticăloasă, va deveni primar de facto şi va avea toţi banii bucureştenilor", a spus Chiliman.

El a subliniat că organizarea rapidă a referendumului prin care bucureştenii vor avea posibilitatea să se exprime în legătură cu Legea Capitalei reprezintă o necesitate evidentă, având în vedere faptul că "Traian Băsescu şi Elena Udrea au la dispoziţie toate pârghiile instituţionale pentru a trece această lege până la finalul sesiunii parlamentare actuale".

La rândul său, preşedintele PC Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, a făcut un apel la primarul general, Sorin Oprescu, să pună pe ordinea de zi a CGMB şi să aloce fondurile necesare pentru organizarea acestui referendum.

Popescu Piedone a precizat că semnăturile strânse în cadrul acestei campanii vor fi prezentate primarului general Sorin Oprescu.

"De mâine vom începe amplasarea de voluntari de la PC şi PNL pentru a strânge semnături, cu ele megem la primarul general Sorin Oprescu, poate ne va crede că ceva se întâmplă acolo, la firul ierbii", a spus Popescu Piedone.

Cei doi preşedinţi de organizaţie au făcut duminică o declaraţie de presă prin care au lansat această campanie, la sediul central al PNL Bucureşti, în spatele lor fiind amplasat un banner având înscrise, pe fundal verde deschis, sigla ACD şi sloganul "Apără Bucreştiul! Semnează pentru referendum", scrise cu galben.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici