- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.09.2014, 17:44)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chiţoiu: Nu am fost implicat în cazul legat de Alin Bănică Stanciu şi acuzaţiile care îi sunt aduse
Secretarul general al PLR, Daniel Chiţoiu, susţine că nu a avut niciun fel de implicare în cazul primarului comunei Izvoarele, Alin Bănică Stanciu, suspectat de trafic de influenţă în privinţa unui control al ANAF, menţionând că nu au existat ”intervenţii” la persoana sa pe când era ministru.
Urmărește
380 afișări
Daniel Chitoiu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)
”În urma unor informaţii apărute în mass-media, resping orice implicare a numelui meu în cazul primarului comunei Izvoarele din judeţul Giurgiu, Alin Bănică Stanciu. Nu am cunoştinţă sau vreo legătură cu acţiunile menţionate în mass-media, în care este alăturat numele meu. Orice referire la persoana mea în acest caz este lipsită de orice fundament”, spune Chiţiou, într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Fostul ministru al Finanţelor admite că Alin Bănică Stanciu este unul dintre primarii care se află în colegiul său de deputat şi a fost implicat în campania sa electorală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
”Alin Bănică Stanciu este, într-adevăr, unul dintre primarii din colegiul de deputat pe care îl reprezint în Parlamentul României. Totodată, în calitatea de membru al unui partid politic şi de primar, este normală participarea sa la campania electorală. În egală măsură trebuie precizat că nu a existat niciun fel de demers care să susţină implicarea numelui meu în acuzaţiile la care se face referire în presă. Când eşti ministru sau ocupi o funcţie de demnitar sunt mulţi cei care se pot lăuda că au avut diverse intervenţii. Astfel de intervenţii nu au existat. Consider că nu este deontologic pentru informarea corectă a opiniei publice să fiu implicat de către mass-media într-o astfel de situaţie”, a menţionat Daniel Chiţoiu.
Primarul comunei Izvoarele din Giurgiu, Alin Stanciu, urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut 200.000 de euro ca să intervină la reprezentanţi ANAF, în cazul unui control la Avicola Crevedia, a fost reţinut, joi, după ce a fost audiat la sediul central al DNA.
Edilul ar urma să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.
Alin Stanciu a fost adus cu o maşină la Direcţia Naţională Anticorupţie, în jurul orei 12.00, după ce anchetatorii au percheziţionat locuinţa acestuia şi sediul Primăriei comunei Izvoarele.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a arătat, într-un comunicat de presă, că procurorii au făcut trei percheziţii în judeţul Giurgiu, dintre care una la sediul unei instituţii publice.
"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2013 - 2014, a unor infracţiuni de corupţie, de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local", a precizat DNA.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că percheziţii au fost făcute într-un dosar în care primarul Alin Stanciu (PNL) este urmărit penal pentru trafic de influenţă în favoarea societăţii Avicola Crevedia, faptă care ar fi fost săvârşită în vara anului 2013. În acelaşi dosar este urmărit penal şi Emile Kharrat, cenzorul societăţii Avicola Crevedia, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.
Potrivit surselor citate, în perioada 2012-2013, ANAF a făcut un control la SC Avicola Crevedia SA, în urma căruia s-a stabilit că firma are obligaţii fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentând TVA suplimentară, dobânzi sau majorări de întârziere şi penalităţi.
În vara anului 2013, Rami Ghaziri şi Emile Kharrat, asociat şi, respectiv, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoană la Giurgiu pentru a se întâlni cu un fost angajat al Gărzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat. Acesta trebuia să o prezinte unei persoane "influente", care să intervină la reprezentanţi ANAF pentru a schimba rezultatele controlului.
Persoana trimisă de cei doi, ajutată de un om de afaceri, s-ar fi întâlnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, în locuinţa acestuia, edilul fiind cunoscut în zonă ca influent membru al PNL şi având "relaţii şi influenţă" pe lângă ministrul liberal al finanţelor publice din vremea respectivă, Daniel Chiţoiu.
La o a doua întâlnire, care a avut loc tot în locuinţa primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentanţii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau plătiţi în aceiaşi zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis că va interveni la Direcţia Generală Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia să dispună un nou control la Avicola Crevedia, ale cărui concluzii să fie favorabile firmei.
În aceeaşi zi, primarul Alin Stanciu ar fi primit, în prezenţa omului de afaceri intermediar, 50.000 de euro care ar fi fost trimişi de Rami Ghaziri şi Emile Kharrat, prin intermediul persoanei cu care acesta discutase anterior, şi care are calitatea de denunţătoare în cauză.
Alin Stanciu Bănică a fost şeful echipei de campanie al lui Daniel Chiţoiu, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, unde acesta a fost ales deputat în Colegiul nr. 4 Giurgiu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe