- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.05.2011, 13:24)
- Miruna Badea , Miruna Badea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine a absentat cel mai mult de la Senat şi Cameră
Crin Antonescu, Dan Voiculescu şi Ioan Ghişe sunt senatorii cu cele mai puţine prezenţe la voturile finale de la Senat, în timp ce la Camera Deputaţilor cele mai puţine participări la vot le-au avut Viorel Hrebenciuc, Bogdan Niculescu Duvăz şi Doru Claudian Frunzulică.
Urmărește
968 afișări
Cine a absentat cel mai mult de la Senat şi Cameră (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Potrivit studiului IPP referitor la "Bilanţul activităţii parlamentare după doi ani de mandat", au avut loc 1.098 de voturi finale la Camera Deputaţilor şi 1.337 la Senat. Studiul acoperă perioada decembrie 2008-decembrie 2010.
Crin Antonescu, Dan Voiculescu şi Ioan Ghişe sunt senatorii cu cea mai slabă prezenţă la voturile finale din plenul Senatului, potrivit IPP. Astfel, Crin Antonescu (PNL) a participat la 1,3% dintre cele 1.337 de voturi finale de la Senat, respectiv la 18 voturi finale. Dan Voiculescu (PC) are o prezenţă la voturile finale de 7,5%, participând la 100 de voturi finale, iar Ioan Ghişe (PNL) are o prezenţă de aproape 10%, fiind prezent la 128 de voturi finale. Printre cei cu prezenţă scăzută la voturile finale din Senat se mai numără: Dan Radu Ruşanu (PNL) - 11,4%, Cristian David (PNL) - 18,8%; Dan Şova (PSD) - 22,5%; Liviu Câmpanu (UNPR) - 22,9%, Miron Mitrea (PSD) - 23,1% şi Verestoy Attila (UDMR) - 25,4%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Senatorii cu cea mai mare prezenţă la voturile finale ale Senatului sunt David Gheorghe (PDL) - 97,7%, Dorel Borza (PDL) - 93,9%, Ion Ruşeţ (PDL) - 93,7%, Dumitru Oprea (PDL) - 90,3% şi Iulian Urban (PDL) - 88,7%.
La Camera Deputaţilor, cea mai slabă prezenţă o înregistrează Viorel Hrebenciuc (PSD) cu 16,70%. Hrebenciuc a participat la 183 dintre cele 1.098 de voturi finale. El este urmat de Bogdan Niculescu Duvăz (PSD), care are o medie de prezenţă de 20,8%, participând la 229 de voturi finale. Printre deputaţii cu prezenţele cele mai scăzute se mai numără Doru Claudian Frunzulică (PSD) - 23,6%, Robert Negoiţă (PSD) - 23,9% şi Cristian Rizea (PSD) - 24,5%.
Deputatul cu cea mai mare prezenţă la voturile finale din Camera Deputaţilor este Ovidiu Ganţ, reprezentant al minorităţilor naţionale, care a participat la 1.094 dintre cele 1.098 de voturi finale ale Camerei (99,5%). El este urmat de Iustin Marinel Cionca Arghir (PDL) cu o prezenţă de 98,9%, Gheorghe Ciobanu (PDL) cu 98,4%, Marton Arpad (UDMR) cu 97,5% prezenţă şi Adrian Florescu (PDL) cu 97,4% prezenţă.
Potrivit calculelor IPP, două minute durează, în medie, dezbaterea şi votul final în plenul Senatului asupra unui proiect de lege, iar media prezenţei pentru perioada decembrie 2008-decembrie 2010, la Senat, a fost de 56,4%. Senatorii au tendinţa de a lipsi mai mult, arată datele IPP.
Grupul din Senat cu cea mai mare prezenţă medie în perioada de referinţă de doi ani este PDL, cu 64,4%. Urmează UDMR, cu 54,3%, PSD cu 53,4% şi PNL cu 49,8%.
La Camera Deputaţilor, potrivit studiului IPP, se alocă în medie mai puţin de un minut pentru dezbatere şi vot pentru fiecare vot final. Grupul parlamentar cu cea mai mare prezenţă este, şi la Cameră, cel al PDL cu o medie de 80,2% în perioada decembrie 2008-decembrie 2010. PDL este urmat de deputaţii reprezentând minorităţile, care au înregistrat o prezenţă medie de 78,7%, UDMR cu o prezenţă medie de 77,2%, PSD cu 61,1% şi PNL cu 58,9%.
În clasamentul prezenţei liderilor de grup de la Cameră, pe primul loc se situează Mircea Toader (PDL) cu 91,3%, urmat de Mircea Duşa (PSD) cu o prezenţă de 70%, în timp ce liderul grupului PNL, Călin Popescu Tăriceanu, este pe ultimul loc în topul prezenţei liderilor de grup, cu o medie de 43% prezenţă la voturile finale date în plenul Camerei.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe