Cine este Anamaria Gavrilă, lidera partidului POT, surpriza care a intrat în Parlament. Partidul l-a susţinut pe Călin Georgescu

  • POT este una din surprizele acestor alegeri.
  • Fondatoarea Partidului Oamenilor Tineri (POT) în 2023.
  • Susţine suveranismul naţional şi promovarea limbii române.
  • A fost criticată pentru plecarea din AUR şi poziţiile politice radicale.
Urmărește
3491 afișări
Imaginea articolului Cine este Anamaria Gavrilă, lidera partidului POT, surpriza care a intrat în Parlament. Partidul l-a susţinut pe Călin Georgescu

Sursa foto: X

POT este una din surprizele acestor alegeri. Exit-poll-urile şi sondajele o dau cu un scor ce îi conferă un loc în noul parlament.

Anamaria Gavrilă s-a născut pe 15 octombrie 1983 în Deva, judeţul Hunedoara. De-a lungul carierei sale politice, a avut o experienţă internaţională semnificativă, locuind timp de 15 ani în Germania şi Marea Britanie.

Cariera politică

Gavrilă a intrat în politica românească în 2020, când a fost aleasă deputat pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), însă, în 2021, a demisionat din acest partid din cauza diferenţelor de viziune politică. A continuat să activeze ca deputat independent, iar în 2023 a fondat Partidul Oamenilor Tineri (POT), un proiect care urmăreşte să adreseze nevoile tinerilor din România.

În calitate de deputat, Anamaria Gavrilă a promovat mai multe iniţiative importante, inclusiv Legea Pia, un proiect care vizează repatrierea copiilor români instituţionalizaţi în străinătate. Un alt proiect semnificativ propus de ea este legat de utilizarea diacriticelor în comunicarea oficială, pentru a păstra autenticitatea limbii române.

Crearea Partidului Oamenilor Tineri (POT)

Partidul Oamenilor Tineri, fondat de Gavrilă, are ca scop promovarea valorilor creştine şi susţinerea tinerilor în viaţa politică şi economică.

În 2024, Anamaria Gavrilă a continuat să se implice activ în procesul electoral, susţinând candidaturi pentru alegerile locale şi parlamentare. De asemenea, a fost o susţinătoare a lui Călin Georgescu în campania prezidenţială, având ca obiectiv promovarea unui proiect naţional care să răspundă provocărilor economice şi sociale cu care se confruntă România. Această viziune continuă să atragă tineretul român, fiind totodată un apel pentru responsabilitatea civică.

Partidul a înregistrat o creştere a căutărilor pe platformele sociale şi pe Google după victoria lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică.

Critici

Anamaria Gavrilă, a fost subiectul unor critici, iar unele aspecte ale activităţii sale au fost controversate. În primul rând, părăsirea AUR în 2021 şi formarea propriului partid a generat unele nemulţumiri, unii considerând acest gest ca pe o trădare a principiilor iniţiale. De asemenea, stilul ei de comunicare nu a fost întotdeauna bine primit, fiind perceput de unii ca polarizator şi lipsit de tact, în special în discuţiile despre teme naţionale şi europene.

Un alt aspect critic al activităţii Anamariei Gavrilă a fost legat de relaţiile sale cu anumite grupuri politice şi de poziţiile sale asupra unor subiecte internaţionale. Deşi a pledat pentru suveranism şi pentru o politică externă mai independentă, aceste poziţii au fost adesea văzute ca radicale de către o parte a opiniei publice, ceea ce a dus la izolarea sa în unele cercuri politice şi critici privind lipsa de diplomaţie în abordarea relaţiilor externe. Aceste viziuni au generat un climat de polarizare în jurul imaginii sale publice.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici