Cine este jurnalista care l-a întrebat pe Putin ”De ce vă este atât de frică?”

  • Reporterul ABC News, Rachel Scott, l-a ”înghesuit” miercuri pe preşedintele rus, la finalul întâlnirii acestuia cu Joe Biden, cu întrebări legate de represiunea împotriva oponenţilor politici.
  • Vladimir Putin s-a eschivat într-atât de mult încât nici nu i-a pronunţat numele lui Alexei Navalny, aruncat după gratii.
  • Ca să iasă din încercuire, şeful Rusiei a mutat discuţia către protestele Black Lives Matter şi a făcut referire la asaltul asupra Capitoliului.
Urmărește
6096 afișări
Imaginea articolului Cine este jurnalista care l-a întrebat pe Putin ”De ce vă este atât de frică?”

Rachel Scott, faţă în faţă cu Vladimir Putin

"Lista adversarilor dumneavoastră politici care sunt morţi sau închişi este lungă ... şi acum aţi împiedicat pe oricine îl susţine pe [liderul opoziţiei ruse Alexey Navalny] să candideze la funcţie", a început Scott în forţă. "Deci întrebarea mea este, domnule preşedinte, de ce vă este atât de frică?".

Întrebarea adresată de Scott a venit în timpul conferinţei de presă susţinută de Putin, după întâlnirea liderului rus cu preşedintele SUA, Joe Biden.
Putin a răspuns descriind organizaţia fondată de Navalny, pe care nu l-a numit, ca fiind „extremistă” şi a spus că a provocat dezordine şi a încălcălcat legile.
Putin a făcut apoi referire la protestele Black Lives Matter şi a spus că există „dezordine” şi „distrugere” în SUA după moartea lui George Floyd, pe care de asemenea nu l-a numit. Putin a spus că Rusia a simţit „simpatie” pentru SUA şi nu doreşte ca astfel de demonstraţii să se întâmple în interiorul graniţelor sale.

Scott a respins eschiva lui Putin, spunându-i liderului rus: „Nu mi-aţi răspuns la întrebare, domnule”!

„Dacă toţi adversarii tăi politici sunt morţi, în închisoare, otrăviţi - nu este un mesaj că nu vrei o luptă politică corectă?”, a insistat Scott.
Putin a invocat apoi atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliuluii, sugerând o echivalenţă între persoanele arestate pentru revolte şi opozanţii politici ai lui Putin închişi în Rusia.

"În ceea ce priveşte cine ucide pe cine şi aruncă pe cine în închisoare, oamenii au venit la Congresul SUA cu cerinţe politice", a spus Putin. „Se confruntă cu pedepse cu închisoarea de până la 20, poate chiar 25 de ani”.

„Sunt numiţi„ terorişti domestici ”. Aceştia sunt acuzaţi de o serie de alte infracţiuni ", a adăugat Putin.

Un tribunal rus a decis săptămâna trecută că două organizaţii legate de Navalny sunt grupuri „extremiste”. Decizia instanţei ruse a însemnat că oamenii din aceste grupări nu pot candida la alegerile viitoare.

Navalny, care a fost otrăvit în 2020, se află în închisoare încă de la începutul acestui an pentru că ar fi încălcat condiţiile pe care ar fi trebuit să le respecte după un caz din 2014, în care a primit o pedeapsă cu suspendare de trei ani şi jumătate.

Înaintea summitului, Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalny ar fi „un alt indiciu că Rusia are puţină sau deloc intenţia de a respecta drepturile fundamentale ale omului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici