Cine sunt POT şi S.O.S. România, noile partide din Parlament. Cine este SENS, partidul aflat la pragul de Parlament

  • POT: Fondat în 2023 de Anamaria Gavrilă, promovează suveranitatea şi sprijină tinerii.
  • S.O.S.: Condus de Diana Şoşoacă, abordează teme naţionaliste şi anti-globaliste.
  • SENS: O viziune sustenabilă pentru România, centrată pe educaţie şi solidaritate.
Urmărește
16247 afișări
Imaginea articolului Cine sunt POT şi S.O.S. România, noile partide din Parlament. Cine este SENS, partidul aflat la pragul de Parlament

POT, S.O.S. şi SENS. Ce sunt noile trei partide ale scenei politice Româneşti

POT

Partidul Oamenilor Tineri a fost înfiinţat în anul 2023 de către Anamaria Gavrilă, fost deputat AUR, şi este de orientare suveranistă. Formaţiunea îl susţine pe Călin Georgescu – cel care a câştigat în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Partidul a înregistrat o creştere a căutărilor pe platformele sociale şi pe Google după victoria lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică.

Susţinător al candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidenţiale din 2024, partidul este activ pe platformele sociale precum TikTok pentru a atrage atenţia generaţiei tinere. Deşi abia înfiinţat, POT a participat la alegerile locale din 2024, obţinând 18 mandate de primar şi 11 de consilieri locali. Partidul se prezintă ca o alternativă la formaţiunile tradiţionale, mizând pe discursuri anti-globaliste şi pe promovarea identităţii naţionale.

Partidul S.O.S. România

S.O.S. România a fost fondat în 2021 de către europarlamentara Diana Şoşoacă, după ce aceasta a fost dată afară din AUR. Candidatura ei la alegerile prezidenţiale a fost respinsă din cauza discursului anti-UE şi anti-NATO.

De la înfiinţare, S.O.S. România a căutat să atragă electoratul nemulţumit de partidele tradiţionale, adresându-se în special celor care consideră că interesele României nu sunt suficient reprezentate pe scena internaţională. Campaniile formaţiunii sunt marcate de discursuri puternic polarizate, iar liderii săi pun accent pe problematica naţională şi pe criticile la adresa politicilor pe care le percep ca fiind contrare intereselor cetăţenilor.

Cu o prezenţă vocală în spaţiul public, partidul a reuşit să capteze atenţia unor segmente ale societăţii care îşi doresc o schimbare radicală în peisajul politic. Totodată, S.O.S. România adesea generează controverse, fiind perceput diferit în funcţie de perspectivele politice ale observatorilor, ceea ce contribuie la profilul său distinct în peisajul politic autohton.

Partidul SENS

Partidul SENS (Sănătate Educaţie Natură Sustenabilitate) este o formaţiune politică, susţinută de Nicu Ştefănuţă, înfiinţată în 2023 în România, având la bază o viziune centrată pe solidaritate socială şi dezvoltare sustenabilă. Creat în contextul unui peisaj politic fragmentat, SENS încearcă să răspundă nevoilor cetăţenilor prin promovarea unor politici orientate spre echitate, modernizare şi acces la educaţie.

Liderii partidului pun accent pe soluţii concrete pentru problemele economice şi sociale ale ţării, pledând pentru responsabilitate politică şi implicare civică. Cu un mesaj clar şi adaptat provocărilor contemporane, SENS îşi propune să aducă o alternativă constructivă în politica românească.

Partidul îşi bazează activitatea pe principiile transparenţei şi incluziunii, având ca obiectiv principal îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru toţi cetăţeni. Prin iniţiative legislative şi colaborare activă cu diverse segmente ale societăţii, SENS urmăreşte să devină un vector de schimbare pozitivă şi durabilă.

Partidul a înregistrat o creştere a căutărilor pe platformele sociale şi pe Google după victoria lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale de dumunică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici