Cine va câştiga cursa pentru Casa Albă în noiembrie? „Nostradamus” al alegerilor prezidenţiale din SUA oferă un răspuns

Allan Lichtman, istoricul supranumit „Nostradamus” al alegerilor prezidenţiale din SUA, a prezis că vicepreşedinta Kamala Harris va câştiga Casa Albă în scrutinul din noiembrie.

Urmărește
2042 afișări
Imaginea articolului Cine va câştiga cursa pentru Casa Albă în noiembrie? „Nostradamus” al alegerilor prezidenţiale din SUA oferă un răspuns

Kamala Harris şi partenerul său de campanie, Tim Walz, în timpul Convenţiei Naţionale Democrate. Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Allan Lichtman – profesor de istorie la American University – a oferit predicţia pentru alegerile prezidenţiale din SUA din luna noiembrie. Potrivit acestuia, actuala vicepreşedintă Kamala Harris, care candidează la preşedinţia SUA după ce Joe Biden s-a retras din cursă în iulie, va câştiga Casa Albă, scrie The Guardian.

El a făcut predicţia prin intermediul unui videoclip pentru publicaţia The New York Times şi a declarat că Harris este pe cale să îl învingă pe Donald Trump chiar dacă democraţii au renunţat efectiv la cheia valoroasă a mandatului prezidenţial, una dintre cele 13 pe care le-a folosit pentru a determina rezultatul probabil.

Lichtman şi-a completat predicţia şi cu un mesaj către alegători: „Dar rezultatul depinde de voi. Aşa că ieşiţi şi votaţi.”

Previziunile lui Allan Lichtman se bazează pe un set de propoziţii adevărat/fals – fiind 13 chei care sunt luate în calcul – şi ignoră tendinţele sondajelor de opinie.

8 din 13 propoziţii au fost în favoarea Kamalei Harris

Din aceste 13 chei, opt au favorizat-o pe Harris - despre care a spus că a profitat de absenţa unui candidat puternic din partea unui al treilea partid în urma dispariţiei campaniei independente a lui Robert F Kennedy Jr, de indicatorii economici pozitivi pe termen scurt şi lung, de realizările legislative majore adoptate de administraţia Biden şi de absenţa tulburărilor sociale sau a scandalurilor legate de Casa Albă.

Lichtman prezice rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA încă din 1984 pe baza setului de 13 chei şi susţine că prognozele electorale au fost exacte, excepţia fiind triumful contestat al lui George W. Bush asupra lui Al Gore în 2000. La momentul respectiv, au fost dispute pe tema buletinelor de vot contestate. Într-un final, Curtea Supremă a SUA s-a pronunţat în favoarea lui Bush.

Kamala Harris câştigă teren în faţa lui Trump

Mai multe sondaje realizate din momentul intrării Kamalei Harris în cursa prezidenţială au arătat că democrata are un avans în mai multe state faţă de rivalul său, republicanul Donald Trump. Un sondaj Reuters/Ipsos, efectuat în luna august, arată un avans de 13% pentru Kamala Harris în rândul electoratului feminin şi cel al hispanicilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici