Ciolacu a făcut portretul robot al premierului României, dacă iese preşedintele ţării

Preşedintele trebuie să fie pe teren, dar să fie arbitru, spune Marcel Ciolacu. El afirmă că nu îşi doreşte să fie „un preşedinte care trage la poartă”. Liderul PSD a menţionat că dacă va deveni preşedinte al României nu va numi premier din partidul său.

Urmărește
153 afișări
Imaginea articolului Ciolacu a făcut portretul robot al premierului României, dacă iese preşedintele ţării

Ciolacu ştie cine va fi premierul României, dacă el iese preşedintele ţării

Marcel Ciolacu a spus că dacă va deveni preşedintele României nu va urma modelul predecesorilor săi, Traian Băsescu sau Klaus Iohannis.

„Eu nu vreau să fiu un preşedinte care trage la poartă. Nu ăla e rostul unui preşedinte. Traian Băsescu a tras la poartă şi cine i-a stat în cale l-a omorât, l-a băgat la puşcărie. Am avut un alt preşedinte căruia i-a fost lene şi să intre pe teren să vadă ce se întâmplă. A intervenit în funcţie de interesele partidului din care făcea parte. A jignit alt partid, a împărţit românii în buni şi răi, unii-s ciumaţi roşii, alţii sunt nu ştiu cum, neţinând cont de faptul că amândoi erau preşedinţii României. Preşedintele trebuie să fie pe teren. El trebuie să fie arbitru. Un arbitru corect, un arbitru solidar. Reformele nu aduc numai aplauze. Eu vreau să fiu un preşedinte care stă lângă primul ministru, eu vreau să stau cu el. Vreau să merg cu prim-ministrul de mână la preşedinta Comisiei să negociez pentru România”, a spus Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Liderul PSD a spus că şi-ar dori să fie un „preşedinte normal”.

„Nu m-am gândit niciodată că o să fiu preşedintele PSD când am plecat de la Buzău, că voi ajunge preşedintele Camerei Deputaţilor, premier, candidat pentru cea mai înaltă funcţie în statul român. Marele pariu al meu cu puţinii mei prieteni – că ţi se micşorează cercul foarte mult – este să rămân un om normal, cu echipa mea, cu consilierii mei, să am acelaşi comportament pe care îl aveam şi înainte de alegeri”, a spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că dacă va câştiga alegerile prezidenţiale „nu va lua toată puterea” şi va numi un premier de la alt partid decât PSD.

„Eu, Marcel Ciolacu, dacă voi câştiga nu voi lua toată puterea. Puterea trebuie împărţită mai ales în contextul actual. Le-am spus şi colegilor din partid să nu se supere că dacă PSD va fi primul partid, nu va avea 50%, va trebui făcută o nouă coaliţie. Primul ministru trebuie să fie din partea altui partid ca să creezi echilibru şi premizele pentru asemenea provocare pe care eu mi-o doresc. (...) Voi sta la masă cu cei care creează majoritatea, nu voi încălca principiul Constituţiei, să numesc pe cineva fără să vorbesc cu cei care sunt pe primul loc (...) Sunt ferm convins: colegii mei ştiu, le-am şi explicat deja, o să înţeleagă toţi că este bine pentru echilibru să fie un prim-ministru din alt partid”, a mai spus Ciolacu.

El crede că pentru perioada următoare, România are nevoie de o coabitare şi de un guvern stabil, pentru că ţara nu îşi permite crize politice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici