- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciolacu a găsit înţelegere la Comisia Europeană în legătură cu deficitul României: există o flexibilitate
„Există o flexibilitate în acest moment în urma argumentelor aduse” în ceea ce priveşte deficitul României, spune premierul Marcel Ciolacu, întrebat despre poziţia Comisiei Europene.
Ciolacu a găsit înţelegere la Comisia Europeană în legătură cu deficitul României: există o flexibilitate
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri seara, după negocierile de la Bruxelles, dacă s-a stabilit cum ar trebui să arate deficitul bugetar al României.
„Comisiile tehnice şi în acest moment au rămas să discute anumite aspecte, discuţiile vor continua la nivel tehnic şi săptămâna viitoare. În schimb, am stabilit principiile. Am anunţat foarte clar că eu nu sunt de acord să creştem cota de TVA, un lucru care ar duce evident din nou la o creştere a inflaţiei şi o scădere economică”, a răspuns premierul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
„Este pentru prima oară după aproape doi ani când am reuşit să aducem inflaţia la o singură cifră şi vom continua să o descreştem cât mai mult”, a adăugat acesta.
La insistenţele jurnaliştilor despre poziţia Comisiei, Ciolacu a spus că nu este cea care vizează sau avizează o nou încadrare în deficitul bugetar.
„Este evident că, în urma efortului României de a susţine Ucraina şi Republica Moldova şi este evident, ca şi ţară de graniţă, că avem influenţe negative, de la asigurări, de la dobânzile pentru împrumuturi, pentru că suntem o ţară cu un risc mai ridicat faţă de Austria, de exemplu, care este mai îndepărtată de conflictul cu Ucraina. Comisia a înţeles acest complex. (...) Există o flexibilitate în acest moment, în urma argumentelor aduse de a veni cu un nou plan în ceea ce priveşte deficitul României”, a afirmat Ciolacu.
„Comisia va propune Consiliului această nouă renegociere, acesta este calendarul. Am găsit o flexibilitate şi o înţelegere a contextului întreg, noi nu vorbim numai de cifre. Deci, se mută lucrurile în zona tehnică pentru a găsi soluţiile cele mai bune”, a adăugat prmeierul.
Întrebat când am putea vedea o decizie a Consiliului cu privire la majorarea deficitului pe care România şi l-a asumat, Ciolacu a răspuns: „Categoric până la sfârşitul anului”.
„Este o regulă de bază Anul trecut ne-am încadrat într-un deficit de 6,2%. România nu poate veni anul acesta cu un deficit mai mare de 6,2 şi nu poate veni cu deficit micşorat mai puţin de 0 5%”, a spus prim-ministrul, întrebat până unde poate merge ca procent.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO