Ciolacu anunţă modificarea legislaţiei în cazurile de hărţuire sexuală: Victimele pot depune sesizări anonime

  • Guvernul va adopta modificări legislative pentru protecţia victimelor hărţuirii sexuale, a anunţat miercuri premierul Marcel Ciolacu.
  • Astfel, victimele vor putea depune şi sesizări anonime.
Urmărește
300 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă modificarea legislaţiei în cazurile de hărţuire sexuală: Victimele pot depune sesizări anonime

Ciolacu anunţă modificarea legislaţiei în cazurile de hărţuire sexuală: Victimele pot depune sesizări anonime

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, modificarea legislaţiei pentru protejarea victimelor hărţuirii sexuale.

„Principala modificare este că victimele acestor agresiuni pot depune şi sesizări anonime”, a spus şeful Guvernului.

Acesta a precizat că, pentru ca sesizarea să poată fi soluţionată, trebuie să conţină indicii referitoare la fapte de hărţuire pe criteriul de sex sau hărţuire morală.

De asemenea, vor fi adoptate norme ce vor permite universităţilor şi altor instituţii, inclusiv unităţilor de învăţământ preuniversitar, să ia măsuri de descurajare a acestui fenomen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici