Ciolacu: Aprobăm finanţarea a două mari proiecte feroviare deja începute, de peste 320 km, prin PNRR

„Aprobăm azi finanţarea a două mari proiecte feroviare deja începute, de peste 320 de kilometri, susţinute prin PNRR. Vom avea asigurată o parte din cofinanţare de la Banca Europeană de Investiţii, de 600 milioane de euro”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de guvern.

Urmărește
132 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Aprobăm finanţarea a două mari proiecte feroviare deja începute, de peste 320 km, prin PNRR

Ciolacu: Aprobăm finanţarea a două mari proiecte feroviare deja începute, de peste 320 km, prin PNRR

Marcel Ciolacu a precizat că „este vorba de electrificarea şi reabilitarea liniei Cluj-Oradea-Episcopia Bihor şi modernizarea liniei feroviare Caransebeş-Timişoara-Arad”.

El a dat asigurări şi că se vor continua investiţiile în dezvoltarea Portului Constanţa, „obiectiv strategic al României”, ţinta fiind „transformarea lui într-un hub logistic la Marea Neagră”.

Va fi asigurată, de asemenea, finanţarea cu 750 de milioane de lei lucrări de reabilitare pentru a se asigura un al doilea acces feroviar în Portul Constanţa, a mai anunţat premierul.

„Menţinem ritmul investiţiilor în infrastructura rutieră şi aprobăm primele fonduri pentru varianta de ocolire Vaslui. Alocăm şi peste 500 de milioane de lei ca să reabilităm drumul naţional Giurgiu-Ghimpaţi, de 36 de kilometri”, a spus, de asemenea, Marcel Ciolacu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici