Ciolacu: Astăzi, pentru 1,8 milioane de angajaţi, salariul minim brut creşte la 3.700 de lei

  • Astăzi, pentru 1,8 milioane de angajaţi, majoritar din sectorul privat, salariul minim brut se majorează de la 3.300 la 3.700 de lei, susţine premierul Marcel Ciolacu.
  • Majorarea este cu atât mai importantă cu cât ea va permite implementarea salariului minim european de la 1 ianuarie 2025, adaugă el.
164 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Astăzi, pentru 1,8 milioane de angajaţi, salariul minim brut creşte la 3.700 de lei

Ciolacu: Astăzi, pentru 1,8 milioane de angajaţi, salariul minim brut creşte la 3.700 de lei

„În urmă cu 10 ani, salariul minim brut era 800 de lei. Azi avem cu 2.900 de lei mai mult, adică o creştere de 363%! Iar 84% din această creştere din ultimul deceniu s-a realizat cu PSD la guvernare! Salariul minim net a crescut în 10 ani cu 293%, de la 601 lei la finalul anului 2013, la 2.363 lei în prezent! Da, au crescut şi preţurile. Conform INS, în cei 10 ani preţurile s-au majorat în medie cu 53,26%, ceea ce indică o creştere reală, peste inflaţie, a salariului minim net cu 157%!”, scrie, luni, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

El adaugă că prezenţa PSD la guvernare este „o garanţie fermă a creşterii nivelului de trai, în special pentru persoanele cu venituri mici – salariaţi plătiţi cu salariu minim sau pensionari”.

Premierul spune că majorarea de la 1 iulie este cu atât mai importantă cu cât ea va permite ca, de la 1 ianuarie 2025, implementarea salariului minim european, „ceea ce înseamnă că cel mai mic salariu din România va reprezenta aproximativ jumătate din salariul mediu pe economie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici