„Mă bucur să fiu astăzi aici la predarea propriu-zisă către beneficiar a acestei părți din identitatea noastră națională, pentru că, da, Cazinoul din Constanța este mult mai mult decât o clădire – este un simbol al istoriei și culturii noastre.
Știu și multora dintre dumneavoastră și inclusiv mie, recunosc, mi s-a părut că aceste lucrări nu se vor mai termina niciodată. Istoria acestei clădiri a făcut însă ca lucrările de restaurare să fie o adevărată provocare, necesitând nu doar timp, ci și forță de muncă extrem de calificată. Le mulțumesc tuturor celor implicați pentru răbdarea și dedicarea de care au dat dovadă în a scoate la lumină detaliile fașcinante ale clădirii. Datorită muncii dumneavoastră putem admira astăzi, de exemplu, scoica decorativă din această sală care fusese zidită în timpul unor intervenții anterioare sau grinzile metalice de la subsol realizate după sistemul Salyngy, o soluție tehnică inovatoare pentru începutul secolului XX, care ne arată importanța încă de atunci a portului Constanța”, spune Marcel Ciolacu.
„În același timp, cazinoul va deveni din nou un punct de atracție pentru localnici, un loc de întâlnire și de evenimente culturale, ceea ce va avea ca urmare inclusiv dezvoltarea economică a regiunii și implicit promovarea valorilor culturare românești. Le mulțumesc încă o dată celor care au făcut posibil acest proiect, autorități locale, ministere, societate civilă, constructori și experți. Este cel mai bun exemplu despre cum, prin efort comun, putem transforma viziuni în realitate. Închei îndemnându-i pe toți cei care vor trece pragul cazinoului și să protejeze și să valorifice acest loc minunat, pentru că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, stat sau cetățeni, de a păstra și promova moștenirea noastră culturală pentru generațiile viitoare. Așa să ne ajute Dumnezeu”, încheie Ciolacu.
Premierul a participat, miercuri, la ceremonia de predare a Cazinoului din Constanța de la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației către Primăria Municipiului Constanța.