Ciolacu, comparat cu Churchill. Cine l-a urcat pe politicianul buzoian lângă legendarul premier britanic

„Un pic cam mult! E un politician de excepţie”, a fost replica premierului Marcel Ciolacu, întrebat despre comparaţia cu Winston Churchill, prim-ministru al Regatului Unit în Al Doilea Război Mondial.

Urmărește
356 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, comparat cu Churchill. Cine l-a urcat pe politicianul buzoian lângă legendarul premier britanic

Ciolacu, comparaţ cu Churchill. Cine l-a pus pe politicianul buzoian lângă legendarul premier britanic

Întrebat, sâmbătă, la Cornu, judeţul Prahova, despre comparaţia cu Winston Churchill, Ciolacu a spus că nu a auzit despre ea, dar i se pare „un pic cam mult”.

„E mult! E un politician de excepţie, cu toţii citim din el. De exemplu, mai are o vorbă celebră: dacă te opreşti după fiecare câine care te latră şi arunci cu pietre, nu mai ajungi nicăieri, nu ajungi niciodată la destinaţie”, a răspuns liderul social-democrat.

Victoria Stoiciu, consiliera lui Marcel Ciolacu, a abordat zilele trecute subiectul performanţelor academice ale politicienilor într-o postare pe Facebook.

Stoiciu susţinea că nu este corect să judecăm capacităţile politice ale unei persoane doar pe baza rezultatelor şcolare şi argumenta că de-a lungul istoriei au existat numeroşi lideri politici remarcabili care nu au strălucit neapărat în mediul academic.

A câştigat Premiul Nobel pentru Literatură

Social-democrata a dat exemplul lui Winston Churchill.

Deseori apreciat ca fiind unul din cei mai mari lideri de război ai secolului, Churchill a fost prim-ministru în două mandate: 1940-1945 şi 1951-1955.

El a mai fost ofiţer în Armata Britanică, istoric, scriitor şi artist. 

Este singurul prim-ministru britanic laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (în 1953) şi a fost prima persoană care a primit titlul onorific de Cetăţean de Onoare al Statelor Unite.

Potrivit wikipedia, motivarea Comitetului Nobel a fost următoarea: „Pentru măiestria sa în descrierea istorică şi biografică, precum şi pentru oratorie strălucită în apărarea valorilor umane exaltate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
churchill,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici